Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν και παρά την οικονομική κρίση οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δε δίστασαν να δαπανήσουν ένα τσουβάλι λεφτά για την ενίσχυσή τους. Oι ακριβότερες 29 μετακινήσεις στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι αγγίζουν αθροιστικά το εντυπωσιακό ποσό των 531 εκ. ευρώ!

Ads

O Βίγια στην κορυφή

Ο Νταβίντ Βίγια είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, μια και η Μπαρτσελόνα δαπάνησε περί τα 40 εκ. ευρώ για τον αποκτήσει από την Βαλένθια. Στη δεύτερη θέση είναι ένας πρώην «Έλληνας», ο Γιάγια Τουρέ, για τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι δαπάνησε 28,9 εκ. ευρώ για τον αποκτήσει από την «Μπάρτσα», ενώ την τριάδα συμπληρώνει ακόμα μια μεταγραφή του αγγλικού συλλόγου αυτή του Μπαλοτέλι από την Ίντερ, που στοίχισε 28,9 εκ. ευρώ.

Τίναξε την μπάνκα η Σίτι

Εξάλλου, οι «πολίτες» είναι με διαφορά η ομάδα που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές. Ενδεικτικό είναι ότι πέντε μεταγραφές (Τουρέ, Μπαλοτέλι, Σίλβα, Μίλνερ, Κολάροφ) στην πρώτη 11άδα της λίστας ανήκουν στον αγγλικό σύλλογο, ο οποίος ξόδεψε συνολικά το ασύλληπτο ποσό των 128 εκ. ευρώ!

Ads

Αξιοσημείωτο ακόμα το γεγονός ότι στην 7η θέση βρίσκεται ένας ακόμα παίκτης που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Μπρούνο Άλβες, που μετακόμισε από την Πόρτο στη Ζενίτ έναντι 22 εκ. ευρώ (δυο παίκτες που πέρασαν από την Ελλάδα, διατέθηκαν συνολικά 51 εκατομμύρια). Μάλιστα, ο Πορτογάλος αμυντικός είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία (28ετών) μαζί με τον Βίγια σε όλη τη λίστα.

Πηγή: sportdog.gr