Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

Ads

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή παρέμεινε ο Παναθηναϊκός που πέρασε αλώβητος από το Περιστέρι νικώντας με 1-0 τον Αττόμητο. Ο Χριστοδουλόπουλος το “χρυσό” γκολ στο 70′, δοκάρι στο 79′ ο Σισέ.

Η επιβράβευση της εξαιρετικής εικόνας του Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό ήρθε με λίγο καθυστέρηση, αφού ο αριστεροπόδαρος άσος του “τριφυλλιού” με ένα εξαιρετικό γκολ χάρισε την νίκη στον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου.

Το 0-1 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα έφερε και πάλι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή τον Παναθηναϊκό. Δύο πρόσωπα το “τριφύλλι” στο ματς (όπως στο ντέρμπι) και ανεβάζοντας απόδοση στην επανάληψη πήρε το πολυπόθητο “τρίποντο”.

Ads

Βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο οι γηπεδούχοι που είχαν έναν εξαιρετικό Καμαρά, με τους οπαδούς τους να ζητούν στο φινάλε νίκη επί του Πανιωνίου την επόμενη αγωνιστική.

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί διαιτητή: Γκάγκας (Λάρισα) / Σωτηρόπουλος (Αχαϊα)
Τέταρτος διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κάρτες: Καμαρά, Μελισσάς / –

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος: (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Βινιάλ (19′ λ.τρ. Μελισσάς), Νεμπεγλέρας, Καμαρά (69′ Περόνε), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος (76′ Καραλής), Μπρίτο.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος (55′ λ.τρ. Μαρίνος), Βύντρα, Κατσουράνης, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (85′ Ιωαννίδης), Λουίς Γκαρθία, Γκοβού (58′ Καραγκούνης), Σισέ.

ΑΕΚ- Εργοτέλης 3-1

Έστω και αν δυσκολεύτηκε λίγο η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μετά από όχι τόσο καλό ματς στο ΟΑΚΑ επικράτησε με 3-1 του Εργοτέλη με γκολ των Καφέ, Μπλάνκο και Έντερ. Ο Φραγκουλάκης άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Superleague. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 του Εργοτέλη και να παραμείνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπροστά σε 10.000 φιλάθλους; της, δεν μπήκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας την ευκαιρία στον Εργοτέλη να πιστέψει πως θα μπορέσει να πάρει κάτι καλό από το ματς και μάλιστα άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Φραγουλάκη.

Αμέσως μετά οι παίκτες της Ένωσης, έδειξαν να συνέρχονται και αρχικά με τον Καφέ στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου και κατά δεύτερον με τους Μπλάνκο και Έντερ στο δεύτερο μέρος έκανε την ανατροπή και πήρε αυτή τη πολύτιμη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής/ Βοηθοί: Μήτσιος (Ηπείρου)/ Σαραϊδάρης, Δημόπουλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Γκερέιρο (70′ Γκέντσογλου), Λεονάρντο (81′ ‘Εντερ), Τζεμπούρ, Μάκος, Μπλάνκο (91’ Καράμπελας), Λαγός.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Αλεξόπουλος (46′ Χρυσοφάκης), Ρουμπάκης, Ρομάνο, Λεάλ (80′ Βερπακόφσκις), Ολίσε (46′ Μπέτο), Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Σαρρής, Σασιασβίλι.

Κίτρινες κάρτες: Νασούτι (27′, ΑΕΚ), Καφές (37′, ΑΕΚ), Γκερέϊρο (68′, ΑΕΚ), Έντερ (92′, ΑΕΚ)- Λεάλ (14′, Εργοτέλης), Σαρρής (19′, Εργοτέλης), Ρουμπάκης (38′, Εργοτέλης), Φραγκουλάκης (74′, Εργοτέλης)

Σκόρερ: Καφές (44′, ΑΕΚ), Μπλάνκο (55′, ΑΕΚ), Έντερ (93′, ΑΕΚ)- Φραγκουλάκης (33′, Εργοτέλης)

Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-1

Με ένα σουτ του Πάμπλο Γκαρσία εκτός περιοχής στο 13′ ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 στην Καβάλα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και πανηγύρισε το τρίτο συνεχόμενο “τρίποντο” στο πρωτάθλημα, πέμπτο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Η επιτυχία αυτή ήρθε δίκαια για τον “Δικέφαλο του Βορρά” καθώς πέρα από το γκολ είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος (διάστημα στο οποίο ήταν καταφανώς ανώτερος) και δεν του δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Καρντόσο μέσα στην περιοχή, με την Καβάλα από την άλλη να πραγματοποιεί τη χειρότερη εμφάνισή της εντός έδρας.

Οι “Αργοναύτες” δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν ένα ορθολογικό σχέδιο επιθετικής ανάπτυξης απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του ΠΑΟΚ μετά το 0-1 και όταν “ξύπνησαν” στο τελευταίο τέταρτο ήταν μάλλον αργά, με τον Ογκμπέτσε να μη βρίσκει δύο φορές το στόχο στις μοναδικές καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους στο ματς.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία για τους Θεσσαλονικείς στην πόλη της Μακεδονίας μετά τις 26 Οκτωβρίου 1997 (0-1 και τότε) καθώς είχαν μεσολαβήσει τρεις σερί ισοπαλίες, ενώ στον αντίποδα η Καβάλα αγνοεί τη νίκη επί του ΠΑΟΚ εδώ και… 29 χρόνια (17/5/81), ήτοι 15 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (90+1′), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο (81′ Ντικρόκ), Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιε, Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς (69′ Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (65′ Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Φωτάκης (81′ Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (87′ Σακελλαρίου)

Γήπεδο: “Ανθή Καραγιάννη”

Διαιτητής: Α. Παππάς (Αθήνα)

Βοηθοί διαιτητή: Δ.Μπιτσίδης (Θράκης), Χ.Μαγιάννης (Άρτας)

Γκολ: Π.Γκαρσία (13′)

Κίτρινες κάρτες: Καρντόσο (9′), Ογκμπέτσε (62′), Τόμασιτς (73′), Αμπντούν (80′), Ναζλίδης (90+4′) / Μπουσαϊντί (24′), Φωτάκης (44′), Βιτόλο (49′), Φιλομένο (90′)

Κόκκινες κάρτες: –

Άρης- ΑΕΛ 1-1

Άρης και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο “Kλεάνθης Βικελίδης” για την 9η αγωνιστική της Superleague, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι στο τέλος της αναμέτρησης.

Ισόπαλο με 1-1 ολοκληρώθηκε το ματς του “Κλεάνθης Βικελίδης” μεταξύ του Άρη και της ΑΕΛ για την 9η αγωνιστική της Superleague. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν τραγικό, ωστόσο στο δεύτερο οι δύο ομάδες ανέβασαν τον ρυθμό τους είχαν ευκαιρίες, από ένα γκολ και η Λάρισα ένα δοκάρι στο τέλος του αγώνα.

Με τον βαθμό αυτό ο Άρης έφτασε στους 13, ενώ η ΑΕΛ ανέβηκε στους δέκα πόντους. Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα πήγε περίπατο, καθώς το ματς ήταν μια κακοποίηση του ποδοσφαίρου. Οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία και μέχρι εκεί.

Στο δεύτερο μέρος αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με την ΑΕΛ, ωστόσο να είναι καλύτερη των γηπεδούχων και να αξίζει τη νίκη. Θα μπ[ορούσε μάλιστα να την πάρει αν στο 88′, από την κεφαλιά του Κουζέν η μπάλα δεν σταμάταγε στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Γήπεδο: “Kλεάνθης Βικελίδης”

Διαιτητής/ Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)/ Τάτσης (Ηπείρου), Τουμπακάρης (Αθηνών)

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Χουάνμα, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Βαγγέλη, Ναφτί, Πρίττας (78′ Φαμπιάνο), Κάλβο (84′ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (66′ Τόχα).

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κατσιαρός, Ταλ, Ιγκλέσιας (69′ Γκέρεμι), Κανόμπιο, Πούρι (57′ Μετίν), Σίμιτς (63′ Μακίνουα), Ρομέου, Κουζέν.

Κίτρινες κάρτες: Λαζαρίδης (51′, Άρης), Ναφτί (46′, Άρης)- Σίμιτς (32′, ΑΕΛ), Ρομέου (81′, ΑΕΛ)

Σκόρερ: Λαζαρίδης (52′, Άρης)- Μακίνουα (76′, ΑΕΛ)

Πηγή: sport 24