Στην έκτη συνεχόμενη νίκη του έφτασε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε δύσκολα με 1-0 του Ατρομήτου. Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Ηρακλής επικράτησε με 1-0 της Καβάλας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-0 της Λάρισας στους «ζωσιμάδες».

Ads

Αναλυτικά, στην έκτη συνεχόμενη νίκη του έφτασε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε δύσκολα με 1-0 του Ατρομήτου. Ο Θανάσης Παπάζογλου ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης στο 88’, με τον Δικέφαλο να σκαρφαλώνει στην δεύτερη θέση, έστω και προσωρινά. Με την ψυχολογία αμφοτέρων στα ύψη, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος παρατάχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας με στόχο τους τρεις βαθμούς, οι οποία θα του διατηρούσαν μέσα στους άμεσους και βασικούς τους στόχους. Ο Φερνάντο Σάντος ελλείψει του τιμωρημένου Βλάνταν Ίβιτς ανέθεσε στον Κριστιάνο τον ρόλο του Σέρβου, σε έναν ρόλο ελεύθερο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Εντίνιο. Ο Γιώργος Δώνης από τη μεριά των φιλοξενούμενων, παράταξε την ομάδα του με ιδιαίτερα επιθετικούς προσανατολισμούς. Αιχμή του δόρατος ο Ανστασάκος και ο Καλαντζής, με τους Περόνε και Μπρίτο να δημιουργούν παιχνίδι στον χώρο του κέντρο.

Παράλληλα, μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ηρακλής στο ντεμπούτο του Γιόζεφ Μπουμπένκο στον «κυανόλευκο» πάγκο. Ο «γηραιός» επικράτησε με 1-0 της Καβάλας στο «Καυταντζόγλειο» για την 20η αγωνιστική της Σουπερλίγκα και πήρε… ανάσα στην προσπάθεια που κάνει ν’ απομακρυνθεί απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Το «χρυσό» γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσε στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γιάκομπ. Καλύτεροι οι «αργοναύτες» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά χωρίς ουσία.

Στο μεταξύ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστική τον Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-0 της Λάρισας στους «ζωσιμάδες». Η συνάντηση αφορούσε την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος και διεξήχθη χωρίς φιλάθλους λόγω τιμωρίας της έδρας του ΠΑΣ, με την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου να φτάνει στην κατάκτηση των τριών βαθμών που της επιτρέπουν να δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια στην προσπάθεια για παραμονή.

Ads

Το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με την παρουσία των δύο ομάδων στον –βαρύ- αγωνιστικό χώρο κρίνεται δίκαιη, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να δείχνουν παράλληλα με την απόδοσή τους ότι θέλουν περισσότερο από τον αντίπαλο το αποτέλεσμα.

Η Λάρισα πλην της φάσης του 51ου λεπτού, όταν το συρτό σουτ του Μπλάζεκ από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Σικαλιάς, δεν μπόρεσε σχεδόν σε κανένα άλλο σημείο να κάνει αισθητή την παρουσία της και η ήττα ήταν φυσικό επακόλουθο.

Πηγή: https://www.sportdog.gr