Αντίο Ευρώπη… φώναξε η Μακάμπι στο Ισραήλ του Παναθηναϊκού, τον οποίο νίκησε με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν αλλά δεν πανηγύρισαν. Ναυάγιο στην επανάληψη για το “τριφύλλι” που έχασε με κάτω τα χέρια.

Ads

Τραγικός και αδύναμος να ανταπεξέλθει σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι εμφανίστηκε στο στάδιο Μπλούμφιλντ του Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός.
Το “τριφύλλι” γνώρισε μια ακόμα ήττα καταρρέοντας στο δεύτερο ημίχρονο όπου δέχθηκε και τα τρία γκολ από τους Κονάτε και Ατάρ (2). Ιδανικοί αυτόχειρες οι παίκτες του Φερέιρα κατάφεραν εκτός από το να χάσουν ένα κάρο τετ α τετ και να πετύχουν δύο γκολ που δεν μέτρησαν από τις υποδείξεις των βοηθών.

Σιμάο αντί του Βιτόλο

Τελικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τον πιο έτοιμο Σιμάο από τον Βιτόλο αφού θεώρησε πως στην πίεση της επιθετικής γραμμής των Ισραηλινών θα ήθελε έναν παίκτη που να είναι πιο έτοιμος. Ο 65χρονος τεχνικός επέλεξε τελικά τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια παρά την δοκιμή και του Κοτσόλη ενώ στην άμυνα δεν επεφύλαξε κάποιες εκπλήξεις.

Βύντρα, Σπυρόπουλος στα άκρα και Μπουμσόνγκ με Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους ως αμυντικό χαφ ο Σιμάο κέρδισε πάλι την θέση αντί του Βιτόλο που έμοιαζε το φαβορί μέχρι την παραμονή του ματς. Δεξιά και αριστερά του επιλέχθηκαν οι Κατσουράνης και Νίνης που θα βοηθούσαν στην επιθετική ανάπτυξη των “πράσινων”.

Ads

Στα άκρα ο Λέτο από αριστερά και ο νεοαποκτηθέντας Κουίνσι στο δεξί θα έδιναν βοήθειες στον μοναδικό “κυνηγό” και έτερο νεοαποκτηθέντα Τοτσέ.

Maccabi T.A. – Panathinaikos / Goal Konate by geokleo

“Κλώτσησε” διπλή ευκαιρία στο ξεκίνημα

Δυναμικά μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός όπως φάνηκε και στα πρώτα πέντε λεπτά “άγγιξε” το γκολ δύο φορές αν και στην τελευταία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Στο 4′ αρχικά, ο Λέτο βρήκε τον Κουίνσι, ο οποίος βγήκε σε θέση βολής σε τετ α τετ και πλάσαρε μόλις άουτ.

Δευτερόλεπτα αργότερα και πάλι σε ρόλο πασαδόρου, ο Αργεντίνος μέσος “σέρβιρε” από τον άξονα στον Τοτσέ, που βγήκε σχεδόν από την ίδια ευθεία με τους αντίπαλους αμυντικούς πλάσαρε σωστά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ, με την απορία του Ισπανού αμυντικού εμφανή.

Οι παίκτες του “τριφυλλιού” έλεγχαν την ροή του ματς, περίμεναν τους αντιπάλους τους που έδειχναν δυσκολία στην ανάπτυξή τους και είχαν σκοπό να “χτυπήσουν” στην κόντρα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με την συμπλήρωση του 20λεπτου έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στην πρώτη τους απειλητική στιγμή. Μετά από ένα δυνατό σουτ του Ατάρ από πλάγια θέση και μετά την κόντρα στον Σπυρόπουλο η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζόρβα και πέρασε κόρνερ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και στο 21′ και πάλι οι Κουίνσι και Τοτσέ συνεργάστηκαν αλλά το τετ α τετ του Ισπανού επιθετικού πέρασε μόλις άουτ.

Maccabi T.A. – Panathinaikos / Goal Konate by geokleo

Σωτήριος ο Τζόρβας, ανήσυχος ο Φερέιρα

Η Μακάμπι έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ με τον ρυθμό να είναι δαιμονιώδης από τις δύο ομάδες και στο 24′ μετά από σέντρα από δεξιά του Ατάρ, ο Κονάτε μέσα από την μικρή περιοχή πλάσαρε και ο Τζόρβας με το γόνατο πάνω στην γραμμή απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Ελληνας πορτιέρο σταμάτησε και πάλι τις προθέσεις των Ισραηλινών για γκολ στο 31′, όταν ο Ατάρ με “τακουνάκι” βρήκε τον Μίκα που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να μπλοκάρει και πάλι ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Κονατέ και Μίκα ήταν οι παίκτες που απειλούσαν την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων με τον Ατάρ να είναι δημιουργός των περισσοτέρων επιθέσεων από τον άξονα της Μακάμπι.

Στο 45′ οι παίκτες του Φερέιρα απώλεσαν μια ακόμα ευκαιρία με τον Κουίνσι, ο οποίος από αριστερά απέφυγε δύο αντιπάλους σούταρε συρτά και δυνατά και ο Χάιμοφ με τα δάκτυλα έδιωξε σωτήρια. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έχασαν μια ακόμα καλή στιγμή με τον Νταμπούρ να πλασάρει και τον Ελληνα τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να διώχνει και πάλι με τα πόδια.

Maccabi T.A. – Panathinaikos / Γκολ του Τοτσέ… by geokleo
Κατάρρευση στην επανάληψη για το “τριφύλλι”

Οι γηπεδούχοι με δύο αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης άλλαξαν την εικόνα τους ενώ ήταν σαφή η πρόθεσή τους να πιέσουν τον Παναθηναϊκό μετά το στείρο 0-0 του πρώτου 45λεπτου. Αυτό και έγινε σταδιακά που με την βοήθεια της εξέδρας πίεζαν πιο ψηλά.

Στο 60′ ο Μίκα βγήκε στην πλάτη των αμυντικών του “τριφυλλιού” στο δεξί άκρο έστρωσε την μπάλα στον Κονατέ που σούταρε δυνατά ο Τζόρβας πέφτοντας αντίθετα στην πορεία σταμάτησε προσωρινά την μπάλα χωρίς να την μπλοκάρει και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης (Κονατέ) πρόλαβε τόσο τον Καντέ όσο και τον Ελληνα πορτιέρο και πάνω στην γραμμή άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ.
Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του 1-0 και στο 67′ μετά από μια φάση στην άμυνα των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Καντέ σε ενέργεια που δεν κάνεις μέσα στην περιοχή πήγε να σταματήσει την μπάλα με το χέρι και ο ο Ολλανδός Μπράαμχαρ υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Ατάρ από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Τζόρβα και πραγματοποίησε το 2-0 μέσα σε αποθέωση για τους παίκτες του Ιβανιρ. Σχοδόν με τα πανηγύρια, ο Φερέιρα απογοητευμένος φώναξε και “έριξε” στο ματς τον Ζέκα για να βοηθήσει στο επιθετικό μέρος του “τριφυλλιού” που από την θετική εικόνα του πρώτου μέρους, ξαφνικά έδειξε να μην μπορεί να δημιουργήσει μια φάση.

Ακύρωσε νέο γκολ του Τοτσέ

Οι φιλοξενούμενοι έφτασε το 79′ για να απειλήσουν την εστία του Χάιμοφ που έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Κατσουράνη μετά την σέντρα του Λέτο.
Στην συνέχεια της φάσης, ο Λέτο ξαναέκανε την σέντρα και ο Τοτσέ με προβολή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στον αέρα την μπάλα και αφού εκείνη είχε περάσει (όπως φάνηκε από τον τηλεοπτικό φακό) και σίγουρα κρίνει πολύ το σκορ ενόψει του επαναληπτικού.

Το “κερασάκι” στο ναυάγιο των φιλοξενούμενων μπήκε και πάλι από τον Ατάρ, όταν στο 90′ μετά από σέντρα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τζόρβα και αφού απέφυγε τον επερχόμενο Σπυρόπουλο με πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του που είναι με το ένα πόδι στους ομίλους του Europa League.

Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχαρ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Βερέντ / Τοτσέ, Καντέ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μότι Ίβανιρ): Χάιμοφ, Νταμπούρ (46′ Κολαούτι), Μίκα, Νιβάλντο, Ατάρ, Παβίσεβιτς, Κονάτε (71′ Κεχάτ), Γέινι, Λογκάσι, Βερέντ, Νταχάν (54′ Μεντουνιανίν).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο (68′ Ζέκα), Κατσουράνης, Νίνης (55′ Βιτόλο), Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ.

Πηγή: Sport24.gr