Μετά από δύο μήνες ο καταζητούμενος, Μάκης Ψωμιάδης, συνελήφθη, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας, ο οποίος κατηγορείται, βάση διεθνούς εντάλματος, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κρυβόταν σε σπίτι, στην  περιοχή του Σουνίου. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο στις 10.30 το πρωί, από τον ανακριτή της υπόθεσης των στημένων αγώνων.

Ads

 

Ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα αργά το βράδυ. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την ώρα που προσερχόταν στην Εισαγγελία, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλα απέρριψε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ εωτηθείς για το διάστημα που καταζητείτο δήλωσε πως περίμενε τον ανακριτή «να γυρίσει από τις διακοπές του» για να παραδοθεί.

 

Μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στην Εισαγγελία, ο Ψωμιάδης οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης κ. Κασσίμη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή ενδέχεται να βρεθεί και πάλι στην Ευελπίδων, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του δύο παλιές καταδίκες.

Ads

 

Η αστυνομία είχε εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και περίπου δέκα μέρες την περιοχή, στην οποία κρυβόταν ο Μάκης Ψωμιάδης. Ο εντοπισμός του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιτεύχθηκε από την αξιοποίηση πληροφοριών και άλλων στοιχείων καθώς και από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών.

 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας δεν τον κατονομάζε, αλλά τον φωτογραφίζε: «Υστερα από συντιονισμένες έρευνες και επιχειρήσεις της Δ.Α.Α και της ΔΑΕΕΒ συνελήφθη σήμερα ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπρατε εκβιάσεις απάτες δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων».

Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καβάλας, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το καλοκαίρι, δεν είχε παρουσιαστεί στις δίκες για τα «στημένα» για το οποία θεωρήθηκε μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο ως βασικός κατηγορούμενος. Μάλιστα, δικάστηκε από τα αθλητικά δικαστήρια ερήμην και τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

 

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Ψωμιάδης, αντιμετωπίζει κακουργήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση, εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

 

Επίσης, αντιμετωπίζει και μία σειρά από πλημμελήματα, όπως δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα από κοινού κατ΄εξακολούθηση, παράνομο στοίχημα κατ΄εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ΄εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή.

 

Δηλώνει πολιτικός κρατούμενος

«Είμαι ένας πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο Μάκης Ψωμιάδης κατά την προσαγωγή του. «Είναι μια πλεκτάνη του συστήματος. Περίμενα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Δεν έχω καμία σχέση με τα στημένα στο ποδόσφαιρο. Είναι μια πλεκτάνη σε βάρος μου» συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.