Στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το απόγευμα της Δευτέρας όπου και είχε συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ads

Η συζήτηση των δύο ανδρών κινήθηκε γύρω από τα διαιτητικά λάθη που έλαβαν χώρα κατά την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague, με τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής να εκφράζει τα παράπονα του στον ομόλογο του στην Ομοσπονδία.

«Συζητήσαμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε αρχικά ο Βαγγέλη Μαρινάκης βγαίνοντας από την ΕΠΟ και συνέχισε: «Με τον κ. Πιλάβιο μιλήσαμε για τα παράπονα που υπάρχουν για την διαιτησία».

Αναφορικά με την επίμαχη φάση του πέναλτι, ανέφερε: «Πιστεύω όλη η Ελλάδα είδε τι έγινε. Τα είδατε στις εφημερίδες και στα σάιτ» και κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση του πως κάτι θα αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ads

Νωρίτερα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός συναντήθηκε στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας με τους Σωκράτη Κόκκαλη, Γιάννη Μώραλη και Βασίλη Γκαγκάτση προκειμένου να χαραχτεί η στρατηγική των «ερυθρολεύκων» από εδώ και στο εξής. Οι Πειραιώτες αναμένεται να επιμείνουν στην διαγραφή του Δαλούκα και δεν αρκούνται στον απλό αποκλεισμό του, παρά το γεγονός ότι είναι διεθνής διαιτητής.

Όσον αφορά στο θέμα του Γκαγκάτση, ξεκαθαρίστηκε πως ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι απλά ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ στις υποθέσεις του Γκαλέτι και του Ζίκο και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την UEFA.

Πιλάβιος: «Μάτια ανοιχτά και αυτιά κλειστά»

Οσον αφορά στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, όταν ερωτήθηκε για το τι συζήτησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη διαγραφή του Δαλούκα τόνισε με νόημα πως «ειδικά για τη διαιτησία έχω τα μάτια ανοιχτά και τα αυτιά κλειστά»

«Αυτό που έχω να πω είναι πως η πόρτα της ΕΠΟ είναι ανοιχτή στους πάντες, αλλά σε θέματα αποφάσεων παίρνουμε μόνοι μας τις αποφάσεις. Ειδικά σε ότι αφορά τα θέματα διαιτησίας έχω τα μάτια ανοιχτά και τα αυτιά κλειστά», είπε αρχικά ο Πιλάβιος.

Για το τι συζήτησε με τον κ.Μαρινάκη, δεν θέλησε να σχολιάσει. «Η σοβαρότητα των συναντήσεων αυτών δεν επιτρέπει να λέγεται τι διεμείφθη μεταξύ μας».

Για τα όσα έχουν ακουστεί περί διαγραφής του Δαλούκα, σχολίασε πως «επισήμως δεν έχω ακούσει τίποτα».

Για το θέμα που προέκυψε με την Εθνική, είπε: «Βγάλαμε σχετικά μια ανακοίνωση. Στηρίζουμε 100% τον προπονητή και τις επιλογές του».

Για το αν θα γίνει συνάντηση εκ νέου με τους Μαρινάκη και Πατέρα, είπε: «Είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους συνάντηση των προέδρων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και των προέδρων όλων των ομάδων. Αν επιθυμούν να συζητήσουμε, είμαι πρόθυμος».

Για το αν θεωρεί ότι έχουν γίνει διαιτητικά λάθη, είπε: «Εχουν γίνει λάθη. Θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε».

Για την ατάκα Ζαγοράκη πως ‘έχω λάβει διαβεβαιώσεις από αρμόδιους ότι θα τιμωρηθεί ο Σπάθας’, είπε: «Ρωτήστε τον κ.Ζαγοράκη»

Για τις σχέσεις Πατέρα και Μαρινάκη, είπε πως δεν θέλει να σχολιάσει. Τέλος, για τις δηλώσεις του Υφυπουργού κ.Χρήστου Αηδόνη, για αλλαγές στη διαιτησία, τόνισε: «Προφανώς έγινε μια παρεξήγηση. Στη συνάντηση με τον νέο υπουργό και τον κ.Πλατινί μιλήσαμε σε αυτό το πλαίσιο για πολλά θέματα και για τη διαιτησία εν γένει. Ο κ.Πλατινί είπε πως στόχος είναι να εφαρμοστούν οι 5 διαιτητές παντού. Αυτό εννοούσε ο κ.υπουργός».

Πηγή: Sportdog.gr