Ads

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό με την κεφαλιά του Πετρόπουλου, ωστόσο η Ξάνθη δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να «κλέψει» την ισοπαλία από τους πρωταθλητές χάρη στο γκολ του Έλινγκτον στο 51’.

Αμφότεροι με 4-2-3-1

Στην άδειο «Απόστολος Νικολαΐδης» πραγματοποιήθηκε η πρώτη σέντρα της Superleague για της σεζόν 2010-11 με τον… λαβωμένο Παναθηναϊκό να υποδέχεται την φιλόδοξη Ξάνθη.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 όπως άλλωστε και ο Νίκος Κεχαγιάς, δίνοντας φανέλα βασικού στον Αντώνη Πετρόπουλο αντί του τραυματία Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ ο Σιμάο πήρε την θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ads

Γκολ με το καλημέρα…

Μπορεί το παιχνίδι να ξεκίνησε χωρίς ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τους ρόλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη ουσιαστική του επίσκεψη στην περιοχή της Ξάνθης. Στο 8ο μόλις, λεπτό ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκσπούρνινγκ δεν αποφάσισε να βγει δίνοντας την ευκαιρία στον Πετρόπουλο να πάρει ανενόχλητος την κεφαλιά και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των Ακριτών για το 1-0.

Μετά το γκολ το ματς συνεχίστηκε με τους «πράσινους» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για την αντίπαλη εστία. Ο Νίνης στο 24’ σούταρε από μακριά, χωρίς τύχη, ενώ δύο λεπτά μετά η μπάλα πέρασε άουτ στην κεφαλιά του Πετρόπουλου. Στο 33’ ο Γκοβού έχασε τεράστια ευκαιρία, σε μία φάση στην οποία ο Γάλλος βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ που δεν καταλογίστηκε.

Ακριτική… αντεπίθεση

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, οι Ακρίτες ανέβασαν την απόδοση τους και με αιχμή του δόρατος τον… δαιμόνιο από τα δεξιά Κατόνγκο, άρχισαν να γίνονται απειλητικοί για την εστία του Τζόρβα, ο οποίος ανησύχησε τόσο στο 37’ στο σουτ του Έλινγκτον, όσο και στο 41’ στην προσπάθεια του Στρμπα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, με τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης να πιέζουν ψηλά και ασφυκτικά δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού. Το κέρδος των φιλοξενούμενων ωστόσο ήταν ακόμη μεγαλύτερο καθώς στο 51’ ο Έλινγκτον εκμεταλλευόμενος το… μπέρδεμα των Καντέ και Μπουμσόνγκ, σούταρε δυνατά και νίκησε τον Τζόρβα παγώνοντας την άδεια Λεωφόρο.

Πίεση χωρίς ουσία και αποτέλεσμα

Το τέρμα της ισοφάρισης αφύπνισε τους παίκτες του Παναθηναϊκού που ανέλαβαν εκ νέου την πρωτοβουλία στο παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν τάσεις… οπισθοχώρησης. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Ξάνθης ανάγκασε τους «πράσινους» να ψάξουν το γκολ με μακρινά σουτ, με τις προσπάθειες των Γκοβού, Λέτο και Σπυρόπουλου στο διάστημα 54’-59’ να μην έχουν αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Νιόπλιας από την πλευρά του στην προσπάθεια του να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, πέρασε στον παιχνίδι τον Καραγκούνη αντί του Κατσουράνη στο 65’, ενώ δέκα λεπτά αργότερα αντικατέστησε και τον κουρασμένο Νίνη με τον Σίλβα Κλέιτον. Ο Νίκος Κεχαγιάς από την άλλη, θέλοντας να ανανεώσει την επιθετική του γραμμή και να πιέσει ψηλά τους γηπεδούχους άλλαξε τον Πόι με τον Μαρσελίνιο και τον Μπούγκα με τον Έλινγκτον.

Στο ίδιο διάστημα, μόνο ο Καραγκούνης κατάφερε να γίνει απειλητικός για την αντίπαλη εστία με δύο μακρινά σουτ που πραγματοποίησε στο 72’ και στο 79’, όπου και νικήθηκε και στις δύο περιπτώσεις από τον Γκσπούρνινγκ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τίποτα δεν άλλαξε, με την Ξάνθη να αποσπάει την ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Superleague.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (86΄ Μαρίνος), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (65΄ Καραγκούνης), Σιμάο, Νίνης (75΄ Κλέιτον), Λέτο, Γκοβού, Πετρόπουλος.

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Πίντο, Στρμπα, Πόι (70΄ Μαρσελίνιο), Κατόνγκο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Βασιλακάκης (89΄ Σταθάκης), Κωστούλας, Έλινγκτον (82΄ Μπούγκα).