Μεγάλη είναι η σημερινή μέρα, για τον Παναθηναϊκό, καθώς όλα περιστρέφονται γύρω από το ραντεβού του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους κυρίους Νίκο Πατέρα και Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ads

Ως γνωστόν, ο «Τζίγγερ» πρότεινε στους δύο να τους παραχωρήσει δωρεάν το 25% των μετοχών της ΠΑΕ (απομένει σε εκείνον άλλο 29%) ώστε να πάρουν στα χέρια τους την πλειοψηφία και να διοικήσουν οι ίδιοι υπό την προεδρία του Νικόλα Πατέρα, που λίγους μήνες πριν υπέβαλλε την παραίτηση του από το αξίωμα.

Φυσικά, τα ερωτήματα για αυτήν την κίνηση του μεγαλομετόχου (μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι) είναι πολλά αλλά οι τρεις άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να τα συζητήσουν όλα αυτά στο ραντεβού της Τετάρτης το οποίο λογικά θα ξεδιαλύνει το τοπίο.

Βγενόπουλος και Πατέρας είναι θετικοί στο να αναλάβουν την ΠΑΕ και να ανοίξουν τον δρόμο και σε νέους επενδυτές (που μετείχαν αρχικά στην ΠΕΚ αλλά αργότερα αποχώρησαν όταν πληροφορήθηκαν το καθεστώς υπό το οποίο θα έμπαιναν στο πολυμετοχικό σχήμα). Η ενίσχυση της ομάδας με παίκτες ποιότητας και το «άνοιγμα» σε απλούς φιλάθλους και της εγγραφής μελών στον Ερασιτέχνη είναι ακόμα δύο παράμετροι στις οποίες άπαντες περιμένουν να δουλέψει η νέα τάξη πραγμάτων στο «τριφύλλι», αν όλα πάνε καλά στην αυριανή συνάντηση και επιτευχθεί συμφωνία.

Ads

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βρεθεί άκρη στο ζήτημα του γηπέδου του Βοτανικού και του τελικού κόστους του, όπως και στο θέμα των εγκαταστάσεων της Παιανίας. Άλλωστε στην πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά της ΠΑΕ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε να συμπεριληφθεί και το προπονητικό κέντρο, ενώ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην προχθεσινή επιστολή μίλησε για παραχώρηση για τα δύο πρώτα χρόνια.

Ανάμεσα στα θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν είναι το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει η πλειοψηφία του 50, 8% όταν επί σοβαρών αποφάσεων ζητείται η πλειοψηφία του 67% αλλά και το ποιοι, πόσοι και πως θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ των 15 εκατομμυρίων ευρώ που ακόμα δεν έχει καλυφθεί. Το μέλλον των Νίκου Κωνσταντόπουλου, Δημήτρη Γόντικα και Κάρλος Φρέιτας επίσης τίθεται υπό συζήτηση αφού πρόκειται για στελέχη που τοποθέτησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μετά την ολική ρήξη των σχέσεων του με τους Βγενόπουλο και Πατέρα και την ουσιαστική απενεργοποίηση τους από τα κοινά της ΠΑΕ.

Πηγή: Sportdog.gr