Με μία αρκετά καλή, αλλά όχι πειστική εμφάνιση η Αργεντινή επιβλήθηκε με 3-1 του Μεξικού και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Π.Κ. Σωστές οι διαμαρτυρίες των «Αζτέκων» για το πρώτο γκολ που το πέτυχε ο Τέβες από εμφανή θέση οφ-σάιντ. Εντυπωσιακό το δεύτερο τέρμα του άσου της Σίτι. Σκόραρε και ο Ιγκουαΐν που έφτασε τα τέσσερα στην διοργάνωση και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ads

Χωρίς εκπλήξεις…

Χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκαν Αργεντινή και Μεξικό στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ, με τον Ντίεγκο Μαραντόνα να επαναφέρει στην αρχική ενδεκάδα τους Τέβες, Ιγκουαΐν, Ντι Μαρία. Αντίθετα εκτός άφησε τον Βάλτερ Σάμουελ που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στον αντίποδα ο Χαβιέρ Αγκίρε προτίμησε τους Γκουαρδάδο και Ερνάντες αντί των Φράνκο και Βέλα.

«Σφυροκόπημα» από τους Μεξικανούς

Με άκρως επιθετικές διαθέσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Σόκερ Σίτι» οι ποδοσφαιριστές του Μεξικού, οι οποίοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Ρομέρο και να πετύχουν με το… καλημέρα ένα γκολ. Μόλις στο 8’ ο Σαλσίδο τράνταξε με έναν «κεραυνό» από τα 35 μέτρα το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Γκουαρδάδο επιχείρησε το τεχνικό σουτ με τον Αργεντινό γκολκίπερ να μένει… άγαλμα και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ads

Ο 14’ ο Ερνάντες ολοκλήρωσε το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών, δίνοντας από το σημείο εκείνο κι έπειτα, την ευκαιρία στη «μπιανκοσελέστε» να ισορροπήσει τον ρυθμό και να αναλάβει σιγά σιγά, εκείνη την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Γκολ-Φάντασμα…

Στο 25ο λεπτό της συνάντησης κι ενώ το Μεξικό είχε αρχίσει να οπισθοχωρεί, δίνοντας χώρο στους Αργεντινούς, ο Κάρλος Τέβες σκόραρε από θέση οφ-σάιντ δίνοντας κεφάλι στην ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο Μέσι επιχείρησε ένα πλασέ από το ύψος της περιοχής, με τον Πέρεζ εξουδετερωμένο, ο φορ της Μάντσεστερ Σίτι που βρισκόταν ακάλυπτος στη μικρή περιοχή μπήκε στην πορεία της μπάλας και με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα της κενής εστίας.

Ο Ροζέτι αρχικά έδειξε την σέντρα, ωστόσο στην συνέχεια το ξανασκέφτηκε, ζητώντας την συμβουλή του βοηθού του. Μετά από ολιγόλεπτες διαβουλεύσεις, ο Ιταλός διαιτητής κατακύρωσε το γκολ εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τους «Αζτέκους».

Εύκολο… 2-0

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν λογικό, διέλυσε την ψυχολογία του Αγκίρε και των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι για ώρα μετά το γκολ, τριγυρνούσαν στον αγωνιστικό χώρο σα να μην ξέρουν που βρίσκονται. Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το συγκρότημα του Μαραντόνα. Στο 33’ ο Οσόριο έκανε… δώρο τη μπάλα στον Ιγκουαΐν που μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Πέρεζ και έκανε εύκολα και απλά το 2-0.

Πιάστηκαν στα χέρια

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι Αργεντινοί προσπάθησαν να ανοίξουν τον ρυθμό του και να πετύχουν και κάποιο τρίτο γκολ, ωστόσο οι Μεξικανοί έδειξαν να ξεπερνούν την διπλή ψυχρολουσία και βγήκαν δειλά-δειλά στην επίθεση.

Το Α’ μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση, ωστόσο με το σφύριγμα του Ροζέτι, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων… αρπάχτηκαν μεταξύ τους, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να μπαίνει στη μέση και να κατευνάζει τα πνεύματα.

«Ξέπλυνε» το οφ-σάιντ

Μπορεί το Μεξικό να ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με επιθετικές βλέψεις, ωστόσο η Αργεντινή ήταν αυτή που ευτύχησε να σκοράρει και πάλι. Στο 52’ ο Κάρλος Τέβες με έναν «κεραυνό» από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «γάμα» της εστία τους Πέρεζ, κάνοντας το 3-0 με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Ο επιθετικός της Σίτι έδωσε την απάντηση του για το γκολ-οφσάιντ που σημείωσε στο 25’.

Ανέλαβε το Μεξικό…

Το 3-0 χαλάρωσε κατά πολύ τη «μπιανκοσελέστε» που επαναπαύτηκε κι έδωσε χώρο στους Μεξικανούς να επιτεθούν και να ζητήσουν κάποιο γκολ. Μπαρέρα, Σαλσίδο και Ερνάντες δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο διάστημα 60’-63’. Την λύση για την ομάδα του Αγκίρε την έδωσε τελικά στο 71’ ο Ερνάντες που απέφυγε εντυπωσιακά τον… πολύ αργό Ντεμιγκέλις και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχής νίκησε τον Ρομέρο, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Η μείωση του σκορ μπορεί να ήρθε 20 λεπτά πριν από την λήξη, ωστόσο από δεν ήταν αρκετό για τους «τρι» οι οποίοι δεν έδειξαν περισσότερη διάθεση να επιτεθούν και να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι. Οι Αργεντινοί επικράτησαν σχετικά εύκολα και πανηγύρισαν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εκεί που τους περιμένει η Γερμανία όπως το 2006. Άλλωστε και πριν από τέσσερα χρόνια, οι «μπιανκοσελέστε» πριν αντιμετωπίσουν τα «πάντσερ» είχαν αποκλείσει στους «16» πάλι τους Μεξικανούς.

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Μασεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (87΄ Παστόρε), Ντι Μαρία (79΄ Γκουτιέρες), Μέσι, Ιγκουαΐν, Τέβες (69΄ Βερόν).

Μεξικό (Χαβιέρ Αγκίρε): Πέρες, Χουάρες, Μάρκες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Οσόριο, Γκουαρντάδο (61΄ Φράνκο), Τοράδο, Μπαουτίστα (46΄ Μπαρέρα), Ντος Σάντος, Ερνάντες.