Ο Γιάννης Δρυμωνάκος ξέρει να κάνει αυτό που χρειάζεται στους μεγάλους αγώνες.

Ads

Ο Ελληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση των προκριματικών με 4:17.49 (μακράν η καλύτερη φετινή του επίδοση) κι έτσι το απόγευμα θα είναι αυτός που θα κλείσει την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης. Ο 26χρονος αθλητής του ΚΟΑ Τριπόλεως θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό στον τελικό, αν και είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβει την επιτυχία των 200μ. πεταλούδα και να ανέβει στο βάθρο.

Να σημειωθεί ότι, αν και κατετάγη έβδομος, ο Δρυμωνάκος πέρασε ως έκτος στον τελικό, αφού στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν ισάριθμοι Ούγγροι. Ταχύτερος φυσικά ο Λάζλο Τσεχ με 4:14.01, τον ακολούθησε ο Νταβίντ Βεράζτο με 4:14.73 και ο Γκέργκο Κις έμεινε για τρία εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός τελικού (4:14.76), ως υπεράριθμος. Τη θέση του πήρε ο ένατος της κατάταξης, ο έμπειρος Ιταλός Λούκα Μαρίν με 4:18.01.

Χρυσό μετάλλιο για τον Καλανίδη στο Βαλκανικό U17

Ads

Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια ήταν ο ελληνικός απολογισμός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U17 που διεξήχθη στο Κίκινταν της Σερβίας. Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μιχαήλ Καλανίδης του ΕΟΣ Αχαρνών στην κατηγορία των -55 κιλών επικρατώντας στον τελικό του Πλάμεν Γκιουρόφ από την Βουλγαρία. Στον ημιτελικό, ο Έλληνας τζουντόκα είχε νικήσει τον Νίκολα Βελέφσκι από την ΠΓΔΜ.

Στα κορίτσια, η Ελισάβετ Τελτσίδου, επίσης του ΕΟΣ Αχαρνών, ήταν 2η στα -63 κιλά (στον τελικό ηττήθηκε από την Σέρβα Μαρίγια Όπατσιτς), ενώ τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Πέτρος Παρθένης (ΑΕ Πετρούπολης) στα -60 κιλά, Θεοφάνης Αγγελίδης (Πόντος Αμπελοκήπων) στα -81 κιλά και Αντωνία Μαυρίδου (ΑΟ Βικτώρια) στα -48 κιλά.

Ακόμη οι Ηλίας Μπαλτσίδης (ΑΟ Βικτώριας) στα -50 κιλά, Χαράλαμπος Αλεξιάδης (Μιρμάνης Ξάνθης) στα +90 κιλά και Ελένη Καλιγαρίδη (ΕΟΣ Αχαρνών) στα -52 κιλά περιορίστηκαν στην 5η θέση των κατηγοριών τους.

Πηγή: sportdog