Τον αντίπαλο του στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου της 24ης Απριλίου, έμαθε την Τετάρτη του Πάσχα ο Άρης. Αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός που πήρε ισοπαλία δίχως σκορ στον δεύτερο ημιτελικό με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου ματς στο ΟΑΚΑ, πήρε εκείνος το εισιτήριο και θα διεκδικήσει το πρώτο νταμπλ από την σεζόν 2003-04. Μοιραίος ο Κοντογουλίδης στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους, αποβολές Σαριέγκι και Κώτσιου στην επανάληψη.

Ads

Επηρέασε ο αγωνιστικός χώρος

Ο ΠΑΣ χρειαζόταν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο για να μπορέσει να πιστέψει στην πρόκριση και παράλληλα να δώσει το έναυσμα στον κόσμο του να πιέσει κι αυτός με τον τρόπο του. Μπορούσε να το πετύχει μετά το 30’ όμως σε 1-2 περιπτώσεις η τύχη του γύρισε την «πλάτη» σε δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Κοντογουλίδη. Πάντως οι παίκτες του Αναστόπουλου «πολέμησαν» σε όλο το πρώτο μέρος και δεν άφησαν να φανεί η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τον πρωτοπόρο και σχεδόν βέβαιο πρωταθλητή, Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Νιόπλια προβληματίστηκαν όπως όλοι όσοι αγωνίζονται κατά καιρούς στους Ζωσιμάδες από τον κακό αγωνιστικό χώρο. Για τριάντα λεπτά, φαινόταν πως ελέγχουν το παιχνίδι, δεν απειλήθηκαν αλλά και δεν κατάφεραν πολλά πράγματα δημιουργικά. Ο Ρουκάβινα που προτιμήθηκε του Σαλπιγγίδη ήταν δραστήριος, αλλά στην μεσαία γραμμή η μπάλα δεν κυκλοφορούσε γρήγορα και ο Λέτο δεν πήρε πρωτοβουλίες από αριστερά. Από τον Κροάτη ξεκίνησαν και οι δύο κυριότερες φάσεις του «τριφυλλιού» σε αυτό το διάστημα: Στο 15’ βρήκε ωραία τον Σισέ που είχε ένα επικίνδυνο σουτ και στο 23’ τροφοδότησε με το κεφάλι τον Λέτο που έχασε το κοντρόλ προ του Ζαφειρόπουλου.

Ads

Ευκαιρίες Κοντογουλίδη και διακοπές…

Το καλό διάστημα του ΠΑΣ ήρθε από το 30’ και έπειτα όταν και βάσει εικόνας του ματς, άξιζε σίγουρα ένα γκολ. Οι Ηπειρώτες προβλημάτισαν πολύ τον Παναθηναϊκό όταν η μπάλα σηκωνόταν στον αέρα, με τους Κατσουράνη και Σαριέγκι να χάνουν κάποιες καίριες μονομαχίες. Στο 31’, ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με γυριστή κεφαλιά του Κοντογουλίδη σε φάουλ του Μενδρινού και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο 29χρονος επιθετικός είχε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Τζάνης σέντραρε από δεξιά και εκείνος αστόχησε με κεφαλιά εξ’ επαφής, μέσα από την μικρή περιοχή! Πάντως οι γηπεδούχοι που είχαν νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του Αράς στο 37’ είδαν τον ρυθμό που πήγαν να επιβάλλουν σε εκείνο το σημείο, να «καταστρέφεται» από δυο απρόβλεπτα γεγονότα. Στο 34’, ο διαιτητής Τριτσώνης διέκοψε προσωρινά το ματς για ρίψη φωτοβολίδας εντός αγωνιστικού χώρου ενώ νέα διακοπή προέκυψε στο 43’, όταν άνοιξαν πριν την ώρα τους τα…. ποτιστικά μηχανήματα του γηπέδου, δημιουργώντας ένα κωμικοτραγικό σκηνικό…

Ταλαιπώρησαν την μπάλα στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος είχε χειρότερο θέαμα από το πρώτο και ελάχιστες σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο ΠΑΣ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να βάλει ορθόδοξα την μπάλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και δημιούργησε λίγες ανησυχίες στους φιλοξενούμενους, μόνο με κάποια γεμίσματα προς την περιοχή του Τζόρβα. Ούτε η είσοδος των Μπακαγιόκο, Μιχαλόπουλου στο 70’ μπόρεσε να δώσει αυτό που έλειπε στην ομάδα του Αναστόπουλου που τελικά αρκέστηκαν σε μια τιμητική ισοπαλία.

Δεν έπεισε αλλά πήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟ

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που κρατάει ο Παναθηναϊκός είναι μόνο η πρόκριση αφού ούτε στο δεύτερο μέρος μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του και να πάρει την δεύτερη νίκη του επί του ΠΑΣ. Ο Νιόπλιας προσπάθησε να τονώσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού των «πράσινων» βάζοντας στο παιχνίδι τους Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο και Νίνη αλλά ήταν εμφανές πως αυτό που πρωτίστως «έψαχνε» ο Παναθηναϊκός ήταν να μην δεχτεί το γκολ που θα τον έβαζε σε περιπέτειες στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Οι «πράσινοι» δημιούργησαν μόλις μια φάση, στο 72’, όταν ο Καραγκούνης γύρισε από αριστερά στον Σαλπιγγίδη, το μονοκόμματο σουτ του οποίου κατευθύνθηκε πολύ πάνω από την εστία του Ζαφειρόπουλου.

Αποβολές Σαριέγκι και Κώτσιου

Ο ΠΑΣ είχε προλάβει να απειλήσει με μια ακόμα κεφαλιά του Κοντογουλίδη που βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζόρβα αλλά δεν μπόρεσε να προβληματίσει σοβαρά τον Παναθηναϊκό, ούτε όταν αυτός έμεινε με «10» στο 84’ λόγω αποβολής του Σαριέγκι με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Αράς. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με το ίδιο τρόπο και ο Κώτσιος για μαρκάρισμα στον Νίνη και δίχως να αγχωθούν καθόλου, οι «πράσινοι» έφτασαν στην πρόκριση και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπελλούχου από τον Άρη, στις 24 Απριλίου στο ΟΑΚΑ…

ΠΑΣ Γιάννινα: Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Βάντερσον, Κώτσιος, Κούσας, Μπουχάν (89′ Βαρτζιώτης), Μενδρινός (70′ Μιχαλόπουλος), Καζναφέρης, Κοντογουλίδης, Τζάνης (70′ Μπακαγιόκο), Αράς.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Καντέ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (76′ Νίνης), Λέτο (73′ Χριστοδουλόπουλος), Ρουκάβινα (66′ Σαλπιγγίδης), Σισέ.

Πηγή: https://www.sportdog.gr/