Ανακοινώσεις στήριξης στον Γιάννη Αντετοκούμπο εξέδωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με αφορμή τις ρατσιστικές δηλώσεις του προέδρου της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για τον νεαρό διεθνή άσο.

Ads

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ
 
«Με αφορμή την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος ‘’Χρυσή Αυγή’’ Νίκου Μιχαλολιάκου, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, θεωρεί ανάξιο κάθε σχολιασμού, ένα ακόμη ρατσιστικό παραλήρημα, από ανθρώπους, που με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους, πλήττουν συστηματικά τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι ΈΛΛΗΝΑΣ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα ελληνικά.
 
Προσβάλλοντας τον Γιάννη, προσβάλλετε το σύνολο των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.
 
Όσο κι αν προσπαθείτε, δεν θα σπρώξετε και τον αθλητισμό, στη ‘’ζούγκλα’’ την οποία επιδιώκεται».
 
Η ανακοίνωση της ΕΟΚ
 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζοντας τα συναισθήματα όλου του κόσμου του μπάσκετ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ με τον πιο έντονο τρόπο τις απαράδεκτες – ρατσιστικές δηλώσεις που στρέφονται ενάντια του Έλληνα διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούνμπο.
 
Ο Γιάννης είναι Ελληνας όχι μόνο τυπικά, με την αναγνώριση του από την πολιτεία του δικαιώματος να αποκτήσει Ελληνική Υπηκοότητα, αλλά και ουσιαστικά.
 
Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε διότι o Γιάννης διατηρούσε και διατηρεί ζωντανή την συνείδηση του ότι είναι και ουσιαστικά Έλληνας Πολίτης λαμβάνοντας τα αγαθά της Ελληνικής Παιδείας και της Ελληνικής Ιστορίας με την φοίτηση του σε όλες τις βαθμίδες της Ελληνικής Εκπαίδευσης».