Σκάνδαλο παρόμοιο με αυτό στην Ελλάδα έχει σκάσει στην Τουρκία, καθώς ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε και άλλοι 30 ύποπτοι συνελήφθησαν με τις κατηγορίες στησίματος αγώνων. Στα αναμμένα κάρβουνα οι φίλοι της Φενέρ.

Ads

Τελικά όπως φαίνεται το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα, η διαφορά ωστόσο έχει να κάνει με τις τιμωρίες και τις ποινές που δίνουν οι Αρχές (δικαστικές και αθλητικές).

Έτσι λοιπόν στην Τουρκία έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε μαζί με άλλους 30 ανθρώπους, με την κατηγορία πως έστησε αγώνες!

Το Σάββατο λοιπόν οι Αρχές της Τουρκίας μετά από μία γιγάντια επιχείρηση με παρακολουθήσεις εμπλεκομένων προσώπων, συνέλαβαν μέλη της διοίκησης της Φενέρμπαχτσε, ανάμεσα τους και τον πρόεδρο της ομάδας Αζίζ Γιλντιρίμ, μέλη της ομάδας Τραμπζοσπόρ και άλλων συλλόγων.

Ads

Έρευνες έγιναν και στα σπίτια όλων των κατηγορουμένων όπου βρέθηκαν ενδιαφέροντα αντικείμενα. Μέσα στους συλληφθέντες είναι και οι ποδοσφαιριστές Ουμίτ Καράν (Εσκίσεχισπορ) Σερκάν Καλίκ (Γκεντσεμπιρλιγκι), Σερντάν Κιουλμπίγκ (Ανκαραγκουτσού και παλαιός παίκτης της Φενέρ).

Να πούμε επίσης πως το γήπεδο της Φενέρμπαχτσε, Σουκρού Σαράκογλου, έχει σφραγιστεί από τις Αστυνομικές Αρχές της Τουρκίας και δεν επιτρέπεται να μπουν μέσα οι υπεύθυνοι καθώς γίνονται και εκεί έρευνες. Συνολικά οι έρευνες επεκτάθηκαν σε 12 πόλεις ταυτόχρονα, έτσι ώστε να μην δώσουν χρόνο στους κατηγορούμενους να κινηθούν.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως το πρωτάθλημα τη σεζόν που μας πέρασε πήρε η Φενέρμπαχτσε και όπως είναι λογικό οι φίλοι της ομάδας ανησυχούν για τον τίτλο. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πάντως πως θα πάει η συγκεκριμένη υπόθεση σε σχέση με τη δική μας…

Έχει κι άλλο..

Οι καινούργιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί ακόμα ο αντιπρόεδρος της Φενέρμπαχτσε Σεκίπ Μοστούρογλου, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στην ομάδα της Μπεσίκτας! Τα ματς που κρίνονται ως ύποπτα είναι τα:

Φενέρμπαχτσε – Εσκίσεχισπορ

Φενέρπαχτσε – Σιβασπόρ (το οποίο έγινε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος).

Δεν είναι η πρώτη φορά

Πριν 3-4 χρόνια τουρκικές ομάδες είχαν κατηγορηθεί για στημένα παιχνίδια και είχαν υποβιβαστεί, όμως όπως φαίνεται το πρόβλημα ήταν αρκετά βαθύ και έφτανε μέχρι τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Ακόμα πάντως δεν έχει αποδειχθεί κάτι.

Οι Αρχές δεν έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση ακόμα και κρατούν κλειστό το στόμα τους, με τα τουρκικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως μέχρι να έχουν κάτι χειροπιαστό στα χέρια τους δεν θα αναφέρουν κάτι παραπάνω.

Πηγή: Sport24.gr