Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε την “ταυτότητα” του Βαλβέρδε και ο Ηρακλής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό. Μετά από 23 χρόνια οι Πειραιώτες έχασαν σε πρεμιέρα και κάθε άλλο παρά εκμεταλλεύθηκαν τη “γκέλα” του Παναθηναϊκού. Τραγικά λάθη του Βάσκου τεχνικού, που έκανε άνω κάτω την ομάδα του με τις επιλογές του.

Ads

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αιφνιδίασε ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος πήρε θέση στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής αντί του Ρόμενταλ, ενώ στον πάγκο έμεινε και ο Ιμπαγάσα, με τον Φουστέρ να παίρνει θέση στην ενδεκάδα, αγωνιζόμενος πίσω από τον Μήτρογλου, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, ο Νικοπολίδης ήταν στο τέρμα, ενώ οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μοδέστο και Χολέμπας συνέθεσαν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ντουντού και Ουρτάδο ήταν οι ανασταλτικοί μέσοι, με τον δεύτερο να ντεμπουτάρει με τα ερυθρόλευκα και ο Ριέρα κάλυψε την αριστερή πτέρυγα.

Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Αραμπατζή και Λίμα ακραία μπακ.

Ads

Κατσαμπής και Κατσικάς ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Καρλίνιος και Παπαστεριανός ανέλαβαν τα ανασταλτικά τους καθήκοντα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Κομπαγιάσι και Γκαρσία, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Ο Μάρα ήταν ο οργανωτής του παιχνιδιού, ενώ ο Μίρνες Σίσιτς, αν και ασθενής, προτιμήθηκε στη γραμμή κρούσης αντί του Βέλλιου.

Τον έσωσε ο Χολέμπας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ντουντού πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό να σουτάρει ανενόχλητος μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά να αστοχεί απελπιστικά.

Η απάντηση του Ηρακλή ήταν πολύ πιο πειστική, καθώς στο 6’ ο Κατσικάς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, όντας ολομόναχος, με τον Χολέμπας να απομακρύνει πάνω στη γραμμή και να αποσοβεί το 1-0. Επίσης, στο 18’ το συρτό διαγώνιο σουτ του Πίτου Γκαρσία έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

Γενικότερα, στα πρώτα 20 λεπτά οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενάντια στους Πειραιώτες που ψάχνονταν.

Κεφάτος ο Φετφατζίδης, κλασικές ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

Σταδιακά, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και με τον Γιάννη Φετφατζίδη να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία απείλησαν σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Στο 21’ ο Ριέρα νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ελευθερόπουλο, ενώ στο 24’ ο άλλοτε πορτιέρο του Ολυμπιακού έκλεισε και πάλι τον δρόμο σε ερυθρόλευκο παίκτη, στον Μήτρογλου συγκεκριμένα, για να ακολουθήσει το άστοχο σουτ του Φετφατζίδη.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν την υπεροχή, ήταν όμως αρκετά φλύαροι στην τελική προσπάθεια, με τους γηπεδούχους να έχουν στο νου τους το «μηδέν» στην άμυνα και προσπαθώντας, χωρίς αποτέλεσμα, να «κτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Ιμπαγάσα αντί Ουρτάδο με το… καλημέρα

Ο Βαλβέρδε αντιλήφθηκε πως ο Μοϊσές Ουρτάδο δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, απόλυτα φυσιολογικά θα έλεγε κανείς καθώς μετρά μόνο λίγες προπονήσεις στη νέα του ομάδα, κι έριξε στο παιχνίδι τον Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον Ντουντού να γυρίζει σε ρόλο κλασικού αμυντικού χαφ.

Ευκαιρίες και διαμαρτυρίες…

Στο 49’ ο Ελευθερόπουλος… πίκρανε και πάλι την παλιά του ομάδα, εξουδετερώνοντας εντυπωσιακά το πλασέ του Φετφατζίδη, για να ακολουθήσει στην αντεπίθεση χέρι του Αβραάμ Παπαδόπουλου, με τον διαιτητή Σταθόπουλο να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον διεθνή αμυντικό, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που ζήτησαν την αποβολή του παίκτη του Ολυμπιακού.

Στο 51’ ο Λίμα είχε μια ωραία εκτέλεση φάουλ, με τον Νικοπολίδη να διώχνει δύσκολα στη γωνία του.

Έχασε το… άχαστο και έβαλε το δύσκολο

Το ματς είχε γίνει συναρπαστικό και στο 52’ ο Μήτρογλου δεν κατάφερε σε κενή εστία και εξ επαφής να σκοράρει, χάνοντας μια σπάνια ευκαιρία!
Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται και στο 59’ ο 22χρονος φορ πήρε το… αίμα του πίσω, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ με φαλτσαριστό πλασέ, εκεί όπου ο Ελευθερόπουλος δεν είχε αυτή τη φορά απάντηση.

Το γκολ έδωσε άλλον αέρα στους φιλοξενούμενους, την στιγμή που ο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Μήτρογλου με τον Πάντελιτς και στο 63’ ο Φετφατζίδης έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία.

Σολτάνι και Βέλλιος για την ισοφάριση

Ο Ουζουνίδης δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και οι Σολτάνι-Βέλλιος πήραν θέση στην ενδεκάδα.

Μάλιστα, στο 70′ ο Γαλλοαλγερινός είχε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ, ενώ στο 73′ ο Κομπαγιάσι αστόχησε από πλεονεκτική θέση, για τον Ηρακλή που έψαχνε την ισοφάριση.

Ήρθε η ισοφάριση…

Ο Έλληνας τεχνικός δικαιώθηκε για την επιλογή του και στο 78′ ο Σολτάνι κέρδισε το πέναλτι, ανατρεπόμενος από τον Νικοπολίδη. Σκηνή-καρμπόν από το περσινό ματς και ο Μάρα νίκησε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού για το 1-1 στο 79′. Οι Πειραιώτες ανοίχτηκαν για το δεύτερο γκολ και το πλήρωσαν…

Βέλλιος και πάλι…

Στο 86′ ο Σολτάνι βρήκε άπλετο χώρο για να μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού, “‘αδειασε” τον Παπαδόπουλο και σε κενή εστία ο Βέλλιος έγινε ξανά “δήμιος” των “ερυθρολεύκων”.

Στο 89′ μάλιστα, ο Σολτάνι έφτασε μια ανάσα και από το 3-1, ο Νικοπολίδης ωστόσο απεσόβησε το γκολ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ηρακλή να κατακτά μια παλικαρίσια νίκη και τον Βαλβέρδε να προβληματίζεται με τους παίκτες του και τον εαυτό του…

Πηγή: sportdog.gr