Ξεκινά το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο, όπως αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα σύμφωνα με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τετάρτης καλώντας τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας να πάρουν τη θέση των υποβιβασμένων Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

Ads

Η Σούπερ Λίγκα, της οποίας το ΔΣ. δεν συνεδρίασε, στην ανακοίνωσή της επικαλείται τις εξαγγελίες «εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011 – 12» ενημερώνοντας «για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες».

Αναφέρθηκε δε, και στην ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων ευρώ που αναφέρεται στη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων με το συνδρομητικό κανάλι σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά τον μήνα Αύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας είχαν διαβουλεύσεις σήμερα με παράγοντες του συνδρομητικού καναλιού με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ads

Ταυτόχρονα η Σούπερ Λίγκα με επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΑΑ) την καλεί να εξετάσουν άμεσα τους φακέλλους των ΠΑΕ Δόξας Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός «με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού».

Η απόφαση αυτή της Σούπερ Λίγκα έρχεται μία ημέρα πριν από την εξέταση αύριο (Πέμπτη 25/8) της προσφυγής των ΠΑΕ Λάρισας και ΠΑΕ Πανσερραϊκός στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ με την οποία αναιρούνταν ο (αρχικός) υποβιβασμός των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας για τα στημένα ενώ την Παρασκευή συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι δύο ΠΑΕ, Λάρισα και Πανσερραϊκός, ζητώντας να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα πριν ολοκληρωθεί η υπόθεση των στημένων.

Η Σούπερ Λίγκα στην ανακοίνωσή της καταφέρεται επίσης κατά των ΠΑΕ που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια δηλώνοντας ότι «καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου».

Η πρεμιέρα όμως του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο πιθανά να μην είναι καθ’ όλα έτοιμη, αφού θεωρείται πρακτικά αδύνατο να έχουν εξετασθεί μέσα στις δύο επόμενες ημέρες οι φάκελοι των Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας.

Έντονες αντιδράσεις από ΠΑΟ και ΑΕΚ

Έντονη ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Superleague με την οποία γνωστοποιούσε την πρόθεση της να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα το προσεχές Σάββατο. Για αυθαίρετη διαδικασία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση όλων των μελών ή έγκριση του ΔΣ κάνει ο λόγο ο Παναθηναϊκός. Την έκπληξη της εκφράζει η ΑΕΚ, υπενθυμίζοντας πως «ο Συνεταιρισμός αποτελεί σώμα των πολλών και όχι των λίγων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «πρασίνων»:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καταγγέλλει τη διαδικασία έκδοσης ανακοίνωσης εκ μέρους της Super league χωρίς προηγούμενη ενημέρωση όλων των μελών ή σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Συνεπώς, η διαδικασία με την οποία εκδήλωσε την πρόθεσή της η Super League, για έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, είναι αυθαίρετη.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ διαχωρίζει τη θέση της από τη δήλωση της πρόθεσης αυτής, ή οποία υποκριτικά βασίζεται δήθεν σε έναν προγραμματισμό ο οποίος είχε γίνει με εντελώς διαφορετικά δεδομένα για το χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου»!

Και η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση της Superleague (;), τόσο σχετικά με την διαδικασία αντικατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, μετά την απόφαση υποβιβασμού τους, όσο και για άλλα θέματα που αφορούν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ουδέποτε ενημερώθηκε για την ανακοίνωση αυτή και το περιεχόμενο της και βεβαίως δεν μπορεί να συνυπογράψει μια τέτοια πρόταση, η οποία θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού και να εγκριθεί από το σύνολο των μελών του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Συνεταιρισμός αποτελεί σώμα των πολλών και όχι των λίγων».