Διακόπηκε το φιλικό μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας, μετά από σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 74-73.Ρεπορτάζ από το Sportdog.gr

Ads

Από κόντρα Φώτση-Τεόντοσιτς ξεκίνησε σύρραξη που είχε σαν αποτέλεσμα να εμπλακεί ο Σχορτσιανίτης, οι αναπληρωματικοί των ομάδων και στο φινάλε ο Κρσιτς πέταξε καρέκλα στο κεφάλι του Μπουρούση ο οποίος γέμισε αίματα!

Ο σέντερ του Ολυμπιακού εκτός ελέγχου και με αίματα στο πρόσωπο, προσπάθησε να κυνηγήσει τον Σέρβο και με κόπο οι συμπαίκτες, το προπονητικό επιτελείο και ο Καζλάουσκας μπόρεσαν να τον συγκρατήσουν προσωρινά μέχρι ο Κρστιτς να φυγαδευτεί στα αποδυτήρια.

Ο Μπουρούσης που ήταν «ταύρος σε υαλοπωλείο» ακολούθησε βρίζοντας τον Σέρβο στη φυσούνα και προσπάθησε να μπει στα αποδυτήρια των «πλάβι» αλλά εκεί τον σταμάτησε ο Ίβκοβιτς!

Ads

Φυσικά το παιχνίδι τινάχτηκε στον αέρα και οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα με το σκορ διακοπής με 74-73.

Όλοι οι παίκτες στα αποδυτήρια της εθνικής ήταν πυρ και μανία με τη συμπεριφορά των Σέρβων και ειδικά με τους Τεόντοσιτς, Κρστις και Κέσελι που ήταν προκλητικοί και έριξαν πολύ ξύλο. Ειδικά ο Νέναντ Κρστιτς μετά το διαπληκτισμό Φώτση-Τεόντοσιτς, έριξε μπουνιές χωρίς σταματημό, ο Κέσελι ήρθε στα χέρια με τον Κώστα Τσαρτσαρή ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δέχτηκε καταιγισμό χτυπημάτων από τον Κρστις, πριν επενέβη ο Μπουρούσης.

Νωρίτερα, 8.53΄΄ πριν τη λήξη, ο τεχνικός της Σερβίας και του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε δεχτεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρία για ένα φάουλ και όταν είπε στον πρώτο διαιτητή Χρήστο Χριστοδούλου “δεν ντρέπεσαι λίγο;”, εκείνος τον τιμώρησε με δεύτερη τεχνική ποινή που σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπει την αποβολή του από το πάγκο.