Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ζητάει… εκδίκηση για την περυσινή της ήττα, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο των ερυθρολεύκων.

Ads

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αναντόλου Εφές στο πέμπτο ματς των προημιτελικών της Ευρωλίγκας και προκρίθηκε για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια σε φάιναλ-φορ.

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί αναπόσπαστο γρανάζι της μηχανής του Γιώργου Μπαρτζώκα, βοηθώντας τους Πειραιώτες να βρεθούν στο… ραντεβού των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων και να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για το πώς νιώθει που στην ηλικία του βρίσκεται θα δώσει το “παρών” σε δεύτερο διαδοχικό φάιναλ-φορ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ψάχνει εκδίκηση για την περυσινή της ήττα, το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο των “ερυθρολεύκων”, αλλά και το τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός.

Ads

– Θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη στην ηλικία σου να βρίσκεται για δεύτερη διαδοχική φορά σε φάιναλ-φορ και μάλιστα ως πρωταθλητής Ευρώπης;

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που βρίσκομαι για δεύτερη διαδοχική φορά σε ένα φάιναλ-φορ και μάλιστα την πρώτη να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο, αλλά από εκεί και πέρα δεν παύει να υπάρχει δίψα και θέληση για να περάσουμε ξανά στον τελικό. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και φυσικά σε τέτοια ματς χρειάζεται και η τύχη, θα δούμε…“.

– Πιστεύεις ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που θα μπορούσατε να είχατε από τους τρεις;

Όχι, όχι. Και οι τρεις είναι πολύ επικίνδυνες και πολύ δύσκολες. Κάθε ομάδα όμως έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Εμείς θα πρέπει σε αυτά να επικεντρωθούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε τον αγώνα“.

– Τι φετινή χρονιά σε βλέπουμε να παίρνεις ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες σε έναν αγώνα. Έχεις πάρει πολλά κρίσιμα σουτ…

Προσπαθώ να κάνω αυτό που μου ζητάει ο προπονητής. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτομαι να πάρω τη μπάλα και να σουτάρω. Βλέπω της προϋποθέσεις που υπάρχουν, κοιτάζω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου και πράττω ανάλογα. Εκείνο, πάντως που μετράει είναι ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο φάιναλ-φορ και είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα και εγώ την ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της“.

– Έχεις σκεφτεί ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ίσως θέλει εκδίκηση για την περυσινή της ήττα στον τελικό της Ευρωλίγκας στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης;

Γνωρίζω ότι θα τους πόνεσε πάρα πολύ ο τρόπος που χάσανε. Πολλοί από τους παίκτες της περυσινής ομάδας είναι και στο ρόστερ αυτής της ομάδας. Είναι, όμως τελείως διαφορετικό το παιχνίδι. Είναι καταρχήν ημιτελικός. Θα έχουν στο μυαλό τους την περυσινή κατάκτηση την δική μας, αλλά δεν θεωρώ ότι θα τους επηρεάσει καθόλου“.

– Αποτελεί κίνητρο η υπεράσπιση του τίτλου για εσάς. Το ότι δηλαδή θα επιδιώξετε να επαναλάβετε, κάτι το οποίο πολύ δύσκολα μπορεί να επαναλάβει μία ομάδα.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι μεγάλη επιτυχία που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο φάιναλ-φορ. Από εκεί και πέρα, από μόνο του το γεγονός ότι είναι σε έναν ημιτελικό Ευρωλίγκας και μπορεί να περάσει στον τελικό για να υπερασπιστεί τον τίτλο του αποτελεί από μόνο το ένα τεράστιο κίνητρο. Τα περυσινά νομίζω τα έχουμε αφήσει όλοι στην άκρη“.

– Βλέπουμε τον Ολυμπιακός τους τελευταίους μήνες να τρέχει περισσότερο. Το επιδιώκεται, “μεταμορφώνεστε” προς το καλύτερο όταν ανεβάσετε… στροφές.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή επιδίωκε τον αιφνιδιασμό και τα εύκολα καλάθια. Άλλες φορές θα του βγει, άλλες όχι, όμως το γεγονός ότι το κυνηγάει είναι το σημαντικότερο. Αυτό είναι και το ατού της ομάδας και ελπίζω να το χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει στον ημιτελικό“.

– Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ψηλά κορμιά, με την δύναμη πυρός της να είναι η φροντ- λάιν της…

Όπως είπε και ο κόουτς είναι νωρίς ακόμα, αλλά σίγουρα θα στηριχτούμε στον αιφνιδιασμό και το γρήγορο παιχνίδι, καθώς τα βαριά κορμιά και η εμπειρία που έχουν στο 3 εναντίον 5 υπερτερεί εμάς. Οπότε θα στηριχτούμε σε αυτό. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται και η τύχη, να καταφέρεις να ελέγξεις τον ρυθμό για να βρεθείς στον τελικό“.

– Το ατού του Ολυμπιακού πιο πιστεύεις ότι είναι;

Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με τις άλλες ομάδες. Όποια θα είναι πιο συγκεντρωμένη στο πλάνο της, βάλει εύκολα καλάθια και ελέγξει τον ρυθμό θα βρίσκεται στον τελικό“.

– Τέλος, ένα μήνυμα προς τον κόσμο…

Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και να είναι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 100%, θα παλέψουμε για κάθε μπάλα, ώστε να πάμε στον τελικό“.