Ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Διαβάστε για τον κακό δαίμονα ΠΑΟΚ και την χρυσή ευκαιρία για τίτλο.

Ads

Μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια ο Βόλος όχι μόνο επέστρεψε στην πρώτη Εθνική κατηγορία, αλλά παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Εκτός αυτού όμως ο Βόλος έχει μία μεγάλη ευκαιρία για να γράψει με χρυσά γράμματα μία τεράστια επιτυχία που βρίσκεται μπροστά του. Μιλάμε φυσικά για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπορεί να δυσκολεύτηκε και να πήρε την πρόκριση με την ψυχή στο στόμα, εναντίον της Κέρκυρας, όμως στο τέλος πέτυχε τον στόχο του. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρεθεί στους “4” όπου και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο Αθηνών.

Ads

Αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να πάει στον τελικό και να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου. Για να συμβεί όμως αυτό, αν προκριθεί, θα πρέπει να κερδίσει και έναν εκ των ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ.

Λίγο προϊστορία…

Τα τελευταία τριάντα χρόνια (εξαιρουμένης της φετινής) μόλις πέντε φορές έχει καταφέρει ο Βόλος να φτάσει στους “16” της διοργάνωσης, ενώ μία έφτασε στους “8”.

Εκεί ο κακός δαίμονας ήταν ο ΠΑΟΚ (πιθανός αντίπαλος) που απέκλεισε δυο φορές τον Βόλο (το 1981 και το 1985). Τις υπόλοιπες φορές ο Βόλος αποκλείστηκε από τον Εργοτέλη το 1986, Από τον Ολυμπιακό το 1993, από τον ΠΑΣ το 1994 και από την Ξάνθη την περσινή σεζόν.

Πεπρωμένο…

Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν βρίσκεται και στην καλύτερη της κατάσταση, αφού κάποιοι τραυματισμοί σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα αρκετών παικτών, έχει φέρει δυο σερί ήττες (από Ολυμπιακό και Διαγόρα).

Αν το εξετάσουμε λίγο καλύτερα όμως μπορούμε να πούμε πως αυτή είναι μία καλή περίοδος για να πέσει αγωνιστικά η ομάδα, αφού τα κρίσιμα ματς (μαζί με το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο) θα αργήσουν.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο Βόλος περάσει την ομάδα του Περιστερίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει είτε τον κακό του δαίμονα ΠΑΟΚ, που απέκλεισε τον Βόλο δυο φορές στο παρελθόν, ενώ έχασε και στο πρωτάθλημα με 3-0 ενώ ήταν καλύτερος, είτε την ΑΕΚ που την έχει κερδίσει δυο φορές φέτος.

Να διαλέξεις σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς, όμως για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να κάνει την έκπληξη και να πάρει τον τίτλο, ακριβώς όπως έχει καταφέρει να γίνει η πιο θεαματική ομάδα στο πρωτάθλημα. Παίζοντας δηλαδή ποδόσφαιρο.

Πηγή: Sport24.gr