Μια ακόμα ρατσιστική επίθεση οπαδών κατά παικτών απασχολεί το ιταλικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά δράστες οι οπαδοί της Ίντερ και θύμα κυρίως ο Μάριο Μπαλοτέλι, αλλά και άλλοι παίκτες της Μίλαν. Ο «Σούπερ Μάριο» άκουσε πλήθος ρατσιστικών συνθημάτων από τους οπαδούς της Ιντερ κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού ντέρμπι του Μιλάνο.

Ads

 
Η Ίντερ κλήθηκε να πληρώσει 50.000 ευρώ για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της, οι οποίοι πέρα από τα συνθήματα σήκωσαν και ένα ρατσιστικό πανό κατά τη διάρκεια του ντέρμπι που έληξε ισόπαλο 1-1. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Μάριο Μπαλοτέλι σε ντέρμπι του Μιλάνο μετά την αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Σίτι.
 
Ορισμένοι οπαδοί της Ίντερ κατά τη διάρκεια του αγώνα κουνούσαν φουσκωτές μπανάνες και έκαναν ήχους πιθήκων. Σημειώνεται ωστόσο ότι τις περισσότερες φορές οι υπόλοιποι οπαδοί της ομάδας σφύριζαν αποδοκιμάζοντας και κάλυπταν τα ρατσιστικά συνθήματα.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως ανάλογες ρατσιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν και σε βάρος άλλων παικτών της Μίλαν, όπως του Μουντάρι, του Μπόατεγκ κ.α.
 
Με πρόστιμο όμως τιμωρήθηκε και ο Μάριο Μπαλοτέλι αλλά και ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ειδικότερα ομάδα και παίκτης θα πρέπει να καταβάλουν από 10.000 ευρώ για «απρεπή συμπεριφορά» των οπαδών και χειρονομία προς τους αντίπαλους οπαδούς αντίστοιχα.
 
Είναι η δεύτερη φορά που μερίδα των οπαδών της Ίντερ φωνάζει ρατσιστικά συνθήματα κατά του Μπαλοτέλι. Στις αρχές του μήνα οπαδοί της ομάδας του Μιλάνου είχαν φωνάξει ρατσιστικά συνθήματα για τον «Σούπερ Μάριο» σε αγώνα με την Κιέβο με αποτέλεσμα η ομάδα να κληθεί να πληρώσει 15.000 ευρώ.
 
Διαβάστε επίσης: