Πρωταθλητής για δεύτερη χρονιά στην Α1 είναι και πάλι ο Ολυμπιακός που στο κατάμεστο κλειστό του Ρέντη, επικράτησε στον τέταρτο τελικό του ΠΑΟ με 3-1. Τα σετ: 25-20, 25-18, 22-25, 25-17.

Ads

Μορφή των νικητών ο MVP ττης Α1 Μίλκοβιτς, εξαιρετικοί ο Τζούριτς, ο Τίσερ, ο Καλντέιρα και τα άλλα παιδιά.

Από την άλλη ο ΠΑΟ ήταν κακός στην υποδοχή, ενώ η τραγική απόδοση του πασαδόρου Ζαγκούμνι, που ήταν μακράν ο χειρότερος παίκτης και δεν μπορούσε να συνδυαστεί με Σαμικά-Αγκάμεζ, έκαναν άνω-κάτω την ομάδα.

Οι «πράσινοι» έχασαν εύκολα τα δύο σετ και αντιστάθηκαν μόνο στο τρίτο. Επίσης στο τέταρτο σετ τσακώθηκαν Μηνούδης- Σμαραγδής και ο Καζάζης πήρε τάιμ-άουτ για να τους ηρεμήσει!

Ads

Τρομερά πανηγύρια Μίλκοβιτς

Πρωτοφανείς ήταν οι πανηγυρισμοί του Ιβάν Μίλκοβιτς που με τη λήξη του αγώνα σκαρφάλωσε στην εξέδρα και έγινε ένα κουβάρι με τον κόσμο! Στη συνέχεια πήγε στα επίσημα όπου πανηγύρισε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Γιάννη Συγγελίδη και στη συνέχεια κατέβηκε στο γήπεδο και λούστηκε με σαμπάνιες!

Προβάδισμα με σερβίς

Με όπλο το σερβίς ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 5-1 και 8-3 με τον Μίλκοβιτς. Ο ΠΑΟ μείωσε σε 9-6 αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» με καλό μπλοκ ξέφυγαν 16-12. Ο Μίλκοβιτς πήρε μπροστά και έδωσε ώθηση στους Πειραιώτες με 20-16 . Ανδρεάδης και Τζούριτς αύξησαν τη διαφορά στο 22-17, ο Κούναρι με κρίσιμη επίθεση έκανε το 23-18, ο Τίσερ με άσο διαμόρφωσε το 24-18 και από σέρβις άουτ του Σμαραγδή οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 25-20 και έγινε το 1-0.

Παρατράγουδα και ένταση στο δεύτερο

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τους πρώτους 11 πόντους (11-11). Σε εκείνο το σημείο ένα ξέσπασμα του Μίλκοβιτς και αρκετοί εύκολοι πόντοι από τα συνεχή λάθη των παικτών του ΠΑΟ έφεραν το προβάδισμα σε 18-13 και 21-15. Η κακή απόδοση του πασαδόρου Ζαγκούμνι και ο εκνευρισμός του Αγκάμεζ από τις πάσες του Πολωνού συμπαίκτη του έφεραν τον Ολυμπιακό στο +7 (22-15).

Εκεί είχαμε όμως παρατράγουδα. Μια βίδα που έπεσε από την εξέδρα προκάλεσε την αγανάκτηση του διαιτητή Καραμπέτσου, ο οποίος κατέβηκε από τη σκάλα και αποχώρησε στα αποδυτήρια μαζί με τον δεύτερο διαιτητή, Ράπτη.

Παράλληλα ζήτησε την εκκένωση της εξέδρας από τους οπαδούς των Πειραιωτών. Η κατάσταση «ξέφυγε» όταν δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ Χατζηαντωνίου-Ανδρεάδη για τα αντικείμενα που έπεσαν, ενώ ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟ, Θόδωρος Λιακόπουλος, μπήκε μαινόμενος στο γήπεδο και ζήτησε από τον Καζάζη να φύγει η ομάδα από το γήπεδο.

Στο κατάσταση ενεπλάκη η και ο παράγοντας του Ολυμπιακού, ο Παντελής Τορνατόρος, ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο με τον κ. Λιακόπουλο. Στη μέση μπήκε ο διαιτητής Καραμπέτσος που πήρε τους δύο παράγοντες στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουν.

Εκεί ο έμπειρος ρέφερι προειδοποίησε τον αστυνομικό διευθυντή και το κ. Τορνατόρο ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η ρίψη των αντικειμένων θα διακόψει οριστικά τον αγώνα σε βάρος του Ολυμπιακού.

Μετά από λίγα λεπτά τα μεγάφωνα έκαναν έκκληση για ηρεμία στην εξέδρα, ο Καραμπέτσος επέστρεψε στη θέση αλλά έδειξε κόκκινη κάρτα (προσωρινή αποβολή από το σετ) στον Λάππα γιατί γύρισε στην εξέδρα μπουκάλι που πετάχτηκε από κάποιο ανεγκέφαλο οπαδό.

Τελικά μετά κόπων και βασάνων το ματς συνεχίστηκε και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το σετ με 25-18 (2-0).

Μείωσε ο ΠΑΟ

Παρά το μπάχαλο του δεύτερου σετ ο ΠΑΟ αντέδρασε. Οι παίκτες του μπήκαν αποφασιστικά, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους οι Αγκάμεζ, Σαμικά, βοήθησε ο Σμαραγδής στο μπλοκ και οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 11-16. Ο Ολυμπιακός αν και έκανε πολλά λάθη, κατάφερε με Μίλκοβιτς να ισοφαρίσει σε 18-18. Στην εξέλιξη είχαμε θρίλερ αλλά οι φιλοξενούμενοι με ξέσπασμα του Κολομβιανού κατάφεραν να το κατακτήσουν με 22-25.

Με υπογραφή Μίλκοβιτς ο τίτλος και ενδοπαναθηναϊκό επεισόδιο

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά με 5-1, ο ΠΑΟ ισοφάρισε σε 8-8 και ο αγώνας έγινε πάλι ντέρμπι. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι μέχρι το 13-13. Εκεί μάλιστα είχαμε ένα σπάνιο περιστατικό στο στρατόπεδο των «πρασίνων», όταν φιλονίκησαν Σμαραγδής –Μηνούδης και ο Καζάζης πήρε τάιμ άουτ για να ηρεμήσουν οι παίκτες του.

Ουσιαστικά εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και ο Ολυμπιακός με τη βοήθεια του κόσμου έκανε σερί 10-4 και ξέφυγε με 23-17. Ο Μίλκοβιτς μέσα σε αποθέωση έκανε το 25-17 και στη συνέχεια σκαρφάλωσε στην εξέδρα για να πανηγυρίσει σαν φίλαθλος την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι πόντοι των ομάδων:

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Κούναρι 7 (6/16 επ., 63% υπ. – 42% άριστες), Τίσερ 6 (4 μπλοκ), Ανδρεάδης 9 (5/6 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 13 (5/12 επ., 5 μπλοκ, 3 άσοι), Μίλκοβιτς 22 (19/36 επ., 2 μπλοκ), Καλντέιρα 7 (6/12 επ., 50% υπ. – 38% άριστες) / Στεφάνου-λ 52% υπ. – 37% άριστες, Σουλτανόπουλος, Κουζούνης

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Λάππας 5 (4/9 επ., 36% υπ. – 28% άριστες), Ζαγκούμνι, Αγκάμεζ 20 (19/40 επ.), Σαμικά 10 (8/20 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο, 52% υπ. – 44% άριστες), Σμαραγδής 10 (6/9 επ., 3 μπλοκ), Χατζηαντωνίου 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 100% υπ. – 93% άριστες, Ψάρρας, Ντονάς 1, Μηνούδης 1.

Πηγή: https://www.sportdog.gr/