Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να προσφύγουν η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου, λόγω της απόφασης ΕΕΑ, που υποβίβασε τις δύο ομάδες στη Δ΄Εθνική.

Ads

Ο νομικός εκπρόσωπος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Μιχάλης Μιντζίκος, τόνισε ότι η απόφαση συνιστά κατάφωρη αδικία για τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι ο σύλλογος θα καταθέσει προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας.

«Έχει ληφθεί απόφαση. Θα κινηθούμε άμεσα κατά της απόφασης προσφεύγοντας στο συμβούλιο επικρατείας. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μελετάται και η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να μπλοκαριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος. Λάβαμε το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής εφέσεως της ΕΠΟ. Αυτή η απόφαση είναι κόλαφος όχι μόνο για την Κυβέρνηση που παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Με δυο λόγια δεν υπάρχει ευθύνη του Ολυμπιακού Βόλου όσον αφορά τη στημένα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια που αναφέρονται στο κατηγορητήριο δεν υπάρχει ανάμειξη σε ό,τι έχει να κάνει με παίκτες, προπονητές, την ομάδα γενικά. Καταρρέουν όλες οι αναφορές της UEFA μία προς μία. Μην το μπλέκετε με πρόσωπα. Όσον αφορά την ποινή αναφέρθηκε ως αντικειμενική ποινή. Ακόμη και οι -10 βαθμοί είναι υπερβολικοί. Είναι απίστευτο τόσο καιρό δικάζαμε νομικά πρόσωπα, ομάδες χωρίς εξακριβωμένα στοιχεία. Πρόκειται για κατάφωρη αδικία».

Από την πλευρά του ο εκ των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ, Χρήστος Στάθης με δηλώσεις του τόνισε ότι η μακεδονική ομάδα θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας. «Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η ΠΑΕ θα προσφύγει και θα ζητήσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Παράλληλα θα ζητήσει και προσωρινή διαταγή, ώστε να μην ισχύσει η απόφαση αυτού του οργάνου. Ο νόμος είναι νόμος και το Σύνταγμα αναφέρει ότι πρέπει να υπακούμε στις δικαστικές αποφάσεις. Το τελευταίο καταφύγιο της δημοκρατίας είναι η δικαιοσύνη. Τόσο εγώ ως υπερασπιστής, όσο και η ΠΑΕ Καβάλα, έχουμε άκρατη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ads

Παράλληλα οι αργοναύτες πρόκειται να ζητήσουν και προσωρινή διαταγή, για να μην ισχύσει η απόφαση του οργάνου.

Συγκεκριμένα, το νομικό επιτελείο της Καβάλας, με βάση την απόφαση της ΕΕΑ, θα προσφύγει στο ΣτΕ καταθέτοντας τρεις αιτήσεις:

α) αίτηση ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ, που επί της ουσίας προβλέπεται να εκδικαστεί μετά από χρόνια.

β) αίτηση αναστολής της απόφασης έως την εκδίκαση της αίτησης περί της ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ, που προβλέπεται να εκδικαστεί έπειτα από την παρέλευση κάποιων μηνών από την κατάθεσή της.

γ) αίτηση προσωρινής διαταγής εκδικάσεως της αναστολής που θα εκδικαστεί αμέσως (το αργότερο μέσα σε ένα μήνα) μετά την αποστολή του δικογράφου και αφού προηγουμένως το νομικό επιτελείο της Καβάλας παραλάβει το σκεπτικό της απόφασης.

Δείτε επίσης: Πεδίο μάχης ο Βόλος, καταστροφές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δεκάδες τραυματίες