Την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια προκάλεσαν τα όσα ακολούθησαν το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα 17 άτομα να συλληφθούν. Απαντώντας στις κατηγορίες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για «ανεπανάληπτο μνημείο νοθείας και αλητείας», αλλά και στον Δ. Γόντικα, που ζήτησε την παραίτηση του Β. Μαρινάκη από τη Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός χαρακτηρίζει «ψευδείς» τις καταγγελίες του Παναθηναϊκού, που έγιναν για «επικοινωνιακούς λόγους». Στην όλη ένταση ήρθε να προστεθεί το βράδυ της Κυριακής μικρής ισχύος έκρηξη στα γραφεία της Σούπερ Λίγκα.

Ads

Όπως έγινε γνωστό στις 21:30 περίπου της Κυριακής, μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία της Σούπερ Λίγκα στην οδό Αστροναυτών στο Μαρούσι. Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από βόμβα μολότοφ και εκτιμάται από τις Αρχές ότι κάποιοι πέταξαν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές σε μια τζαμαρία και στην πρόσοψη. Η φωτιά σβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής χωρίς να πάρει έκταση.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για ενέργεια χούλιγκαν που έχει σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δηλώνει πως «Όσον αφορά στον χθεσινό αγώνα μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, των όσων ακολούθησαν αλλά και των όσων ορισμένοι επιχειρούν, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, να υποστηρίξουν με ψευδείς καταγγελίες, άκρατες υπερβολές και αδιάφορες «απειλές», προφανέστατα διαθέτοντας αν μη τι άλλο επιλεκτική μνήμη και ευαισθησία, η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει να τονίσει τα εξής:

Ads

α)Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι υπάρχει διαιτητικό λάθος στην ακύρωση του γκολ που πέτυχε ο Κατσουράνης. Το συγκεκριμένο διαιτητικό λάθος είναι ένα από τα εκατοντάδες που έχουν γίνει στις 23 συνολικά αγωνιστικές του Πρωταθλήματος.

β) Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ο Πρόεδρός του, από το μήνα Σεπτέμβριο δίνουν μια μεγάλη και διαρκή μάχη ενάντια στη βία. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι αδιαμφισβήτητα, καθώς ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και οι φίλαθλοί του έχουν μέχρι σήμερα μια άψογη συμπεριφορά τόσο στους εντός έδρας αγώνες, όσο και μακριά από το Καραϊσκάκη, όπου υπήρχε παρουσία φιλάθλων του.

γ)Είναι πιστεύουμε προφανές, ότι ένταση και νεύρα στα αποδυτήρια, δεν μπορεί να προκάλεσαν αυτοί που νίκησαν με γκολ στο 91΄ και κατακτούν όπως όλα δείχνουν το Πρωτάθλημα, αλλά αυτοί που ηττήθηκαν με γκολ στο φινάλε του αγώνα, είναι δέκα βαθμούς πίσω και ένιωθαν αδικημένοι από την διαιτησία. Άρα το προφανές συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα, είναι ότι ουδείς από την πλευρά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ήταν δυνατό να προκαλέσει καθώς δεν είχε λόγο».

Σύμφωνα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, «μετά τα παραπάνω είναι για εμάς ξεκάθαρο, ότι η όλη προσπάθεια των μετόχων του Παναθηναϊκού, συνεπικουρούμενων από μερίδα των Μ.Μ.Ε., γίνεται μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσουν τους φιλάθλους τους, στρέφοντας τους εναντίον του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες για την κακή πορεία της ομάδας τους, η οποία άλλωστε υποχρέωσε πολλούς από αυτούς σε άτακτη φυγή».

Αναφερόμενη στον Σισέ, σημειώνει πως «θα ήταν πιο αξιόπιστος και ειλικρινής, εάν τις συγκεκριμένες δηλώσεις σε σχέση με το Ελληνικό ποδόσφαιρο, τις είχε κάνει μετά την είσοδο των φιλάθλων της ομάδας του, προκειμένου να προπηλακίσουν συμπαίκτες του, ή μετά από τα συνεχή επεισόδια που έχουν προκαλέσει την φετινή χρονιά, εντός και εκτός έδρας, οι οπαδοί της ομάδας του. Ίσως η προαποφασισμένη φυγή του, πρέπει και αυτή να χρεωθεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ από τους διοικούντες την πράσινη Π.Α.Ε και φυσικά από τον ίδιο».

«Γεγονός είναι ένα και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η καλύτερη ομάδα, έχει παίξει την καλύτερη μπάλα σε όλα τα παιχνίδια και πανάξια βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στον Παναθηναϊκό πάλι, εντός των επόμενων 24 ωρών αναμένεται έκτακτο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Σύμφωνα με το sport24.gr, στο τραπέζι του διοικητικού συμβουλίου θα πέσουν αρκετές προτάσεις. Αυτές είναι 1) Να κατέβει από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός σε όλα τα παιχνίδια με την ομάδα Κ-20, 2) Να υπάρξει κουβέντα με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού ώστε να θέσουν εαυτούς τους εκτός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, 3) Να ζητηθεί η άμεση διαγραφή των τριών διαιτητών από τους πίνακες, 4) Να ζητηθεί η παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από προέδρου της Σούπερ Λίγκα και να μην δεχθούν την τοποθέτηση του σε κανένα θεσμικό πόστο από εδώ και στο εξής 5) Να υπάρξουν μέτρα και κατά της κρατικής τηλεόρασης, όσο αυτό είναι δυνατόν, για τη μεροληπτική της μετάδοση στην διάρκεια του ντέρμπι 6) Να σταλεί το βίντεο του αγώνα και των όσων έγιναν μετά στην ΟΥΕΦΑ και τέλος να γίνουν ακόμα και μηνύσεις προς κάθε κατεύθυνση για να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας μάλιστα υπήρξαν συνομιλίες του προεδρεύων αντιπρόεδρου της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα με άλλα μέλη αλλά και μετόχους του Δ.Σ. τόσο για να αποφασιστεί η από εδώ και πέρα στάση των πράσινων όσο και η σύγκληση του έκτακτου Δ.Σ.Μιλώντας στο sport24.gr, ο προεδρεύοντας αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γόντικας αποκάλυψε πως υπήρξαν επαφές και με άλλους παράγοντες για την δημιουργία νέου πρωταθλήματος! Τα πράγματα ωστόσο δεν έχουν ξεκαθαρίσει, αφού ότι είναι να συμβεί θα γίνει μετά το ΔΣ κορυφής της ΠΑΕ στο οποίο, λογικά, θα βρεθούν και οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ που φέρονται αρκετά ενοχλημένοι με τα γεγονότα στο Καραϊσκάκη.

Κ. Παπούλιας: Λέμε «όχι» στη βία στα γήπεδα

Η εξέλιξη του χθεσινού αγώνα προκάλεσε την επέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, που τόνισε πως «Πρέπει όλοι μας εμείς που αγαπάμε τον αθλητισμό, εμείς που αγαπάμε τις αρετές και τα ιδανικά του αθλητισμού, να στρατευθούμε εναντίον της βίας στα γήπεδα. Είναι απαράδεκτο μία μικρή μειοψηφία να δημιουργεί επεισόδια τα οποία αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Εμείς λέμε “όχι” στην βία στα γήπεδα, για να ξαναγυρίσει ο αθλητισμός όπως τον ζήσαμε εμείς οι παλιότεροι…».

Ο κ. Παπούλιας παραβρέθηκε κατά την τελετή που έγινε προκειμένου να τιμηθεί για την προσφορά του στον αθλητισμό στο κλειστό γυμναστήριο των Ιωαννίνων, όπου έγινε φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των βετεράνων της Εθνικής Ελλάδος και της αντίστοιχης της Ισπανικής Μπαρτσελόνα.

Τελικό αποτέλεσμα του αγώνα 77-70 υπέρ της Ελληνικής ομάδας. Διαιτητές του αγώνα, ήταν ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Χρήστος Αϊδόνης. Τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο κ. Αϊδόνης, σε δηλώσεις καταδίκασαν κι αυτοί τη βία στα γήπεδα και κάλεσαν τους νέους και όχι μόνο, να αθλούνται.