Ποινή φυλάκισης 240 ετών συνολικά επέβαλε το ανώτατο δικαστήριο του Βελιγραδίου σε 16 οπαδούς της Παρτιζάν που κατηγορούνται για τον θάνατο ενός φιλάθλου της Τουλούζ, του Μπρους Τατόν, το 2009.

Ads

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία είχε χαρακτηριστικά άγριας δολοφονίας. Μάλιστα, οι θεωρούμενοι ως διοργανωτές της επίθεσης, Τζόρτζε Πρέλιτς και Ντέγιαν Πούζιγκατσα, δικάστηκαν ερήμην καθώς διαφεύγουν της σύλληψης και εναντίον τους έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα. Επίσης, σε δύο άτομα επιβλήθηκε 30ετής κάθειρξη και στους υπόλοιπους ποινές από 12 έως 14 χρόνια.

Ο Μπρους Τατόν δολοφονήθηκε στο κέντρο του Βελιγραδίου, όπου οπαδοί της Παρτιζαν επιτέθηκαν σε οπαδούς της Τουλούζ, όταν οι δύο ομάδες έπαιζαν για τα προκριματικά του Europa League. Οι χούλιγκαν επιτέθηκαν στους Γάλλους με σιδερολοστούς και ο Τατόν ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, με αποτέλεσμα να πάθει ρήξη αορτής και να χάσει τις αισθήσεις του. Ακόμα και τότε, όμως, οι 16 δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν και, μάλιστα, τον πέταξαν σε σκαλοπάτια από ύψος 4 μέτρων.