Ο πόλεμος από τις οπαδικές εφημερίδες του Παναθηναϊκού και τα λάθη στην πολυμετοχικότητα ήταν οι λόγοι της αποχώρησης του Νικόλα Πατέρα από την προεδρία της ομάδας.

Ads

Αυτό παραδέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της ομάδας στην εφημερίδα το “Goal”. Επισήμανε, ό,τι η εσωστρέφεια και η παντοδυναμία του Ολυμπιακού αποτέλεσαν αποτρεπτικούς παράγοντες για την ανάληψη της ομάδας από τους άλλους μετόχους τους ΠΑΟ.

Επίσης, τόνισε ότι δύσκολα θα βρεθούν άνθρωποι
να αναλάβουν τον Παναθηναϊκό με την λάσπη που δέχτηκαν από τις οπαδικές εφημερίδες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο “Goal”:

“Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε συνάντηση που είχαμε στα γραφεία μου το 2008 μου ζήτησαν να αναλάβω πρόεδρος της ΠΑΕ εν μέσω μιας ταραχώδους για το σύλλογο εποχής, όπου κανείς δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη της ομάδας για δύο λόγους:

α) Την πολυετή εσωστρέφεια μέσα στο σύλλογο.

β) Την παντοδυναμία του Ολυμπιακού/Κόκκαλη σε όλα τα επίπεδα.

Ads

Δέχτηκα να αναλάβω με την προυπόθεση ότι όλοι οι μεγαλομέτοχοι θα στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά σύντομα έγινε φανερό από τις εφημερίδες που ήλεγχαν ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Αντιθέτως, πολλοί εντός και εκτός ομάδας εύχονταν να αποτύχω στο έργο μου”.

Εν συνεχεία μίλησε για τους Αντωνίου – Βέλιτς και τις λανθασμένες μεταγραφικές επιλογές, οι οποίες έγιναν διότι: “Υπήρξε απόλυτη ασυνεννοησία μεταξύ Βέλιτς και Αντωνίου (σημειωτέον πως και οι δύο είχαν προταθεί από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη) και έτσι επέλεξα να παραμείνει ο δεύτερος, που ήταν άφθαρτος επικοινωνιακά”.

Για την πρώτη του παραίτηση επαναλαμβάνει ότι: “Παραιτήθηκα τον Μάιο του 2010 μετά τη λάσπη που δεχόμουν από τις οπαδικές εφημερίδες “Derby” και “Πράσινη” παρά την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μας”.

Ξεκαθαρίζει δε, ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με τον σύλλογο από τον Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο που επέστρεψε: “Όταν μου ζήτησαν να αναλάβω ξανά το Σεπτέμβριο του 2010 την προεδρία της ομάδας και παρότι γνώριζα τα όποια λάθη της προετοιμασίας του καλοκαιριού, αποφάσισα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που συμφωνήσαμε και δεν τηρήθηκαν τελικά, να ξαναβοηθήσω στη νέα προσπάθεια”.

Όσο για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, υπογραμμίζει: “Ο Παναθηναϊκός σαν ΠΑΕ ήταν πάντα ζημιογόνος. Γνωρίζαμε όταν βάλαμε τα χρήματα στην ΑΜΚ το 2008 ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί ξανά να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα”.

Για την οριστική του παραίτηση:
“Ξεκαθάρισα του λόγους της οριστικής παραίτησής μου στην επιστολή της 20 Δεκεμβρίου 2010 και εξήγησα στο ΔΣ αλλά και τους μεγαλομετόχους προσωπικά ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενότητα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού φαίνεται να μη στηρίζει τη διοίκηση και ταυτόχρονα συνέχιζα να δέχομαι λάσπη από τις οπαδικές εφημερίδες (των μεγαλομετόχων), δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνω”.

Καταλήγει αναφέροντας τα ποσά που έχουν μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τους μεγαλομετόχους: “Κατά τις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από το 2008 ως το 2010 οι μεγαλομέτοχοι έβαλαν τα ακόλουθα ποσά:

Α. Βγενόπουλος 22 εκ. ευρώ

Ν.Πατέρας 11 εκ. ευρώ (+ 1εκ. ευρώ πριμ τίτλου)

Π.Γιαννακόπουλος 10 εκ. ευρώ

Μ.Ζολώτας 9 εκ. ευρώ

Πολέμης, Ξυλάς, Νίκας 9 εκ. ευρώ

Π.Δάβαρης 5 εκ. ευρώ

Γ. Βαρδινογιάννης 5 εκ. ευρώ

Λοιποί μέτοχοι: το υπόλοιπο ποσό.

Καλό θα είναι να μην αδικούμε κανέναν από αυτούς που πρόσφεραν έστω και ένα ευρώ για το καλό της ομάδας μας γιατί δύσκολα θα βρεθούν άνθρωποι να βοηθήσουν στο μέλλον μετά τη λάσπη και τη συκοφαντία που δεχτήκαμε εμείς παρά την κατάκτηση του νταμπλ”.

Πηγή: Sport24.gr