Το απόγευμα της Δευτέρας (28/3, 17:00) θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Βασικό θέμα η νέα Α.Μ.Κ. Ποια είναι τα υπόλοιπα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους μετόχους.

Ads

Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει προγραμματιστεί απόψε (28/3) στις 17:00 στα γραφεία της Τούμπας με σκοπό τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία είναι υποχρεωτική από το νόμο. Τα δεδομένα σε σχέση με την προηγούμενη αύξηση δεν άλλαξαν – καθώς οι Αραβες δεν έβαλαν τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί – και έτσι το ύψος της νέας αύξησης θα κυμανθεί περίπου στα 17.700.000 €, όπως είχε ορισθεί στην προηγούμενη αύξηση.

Οι οριστικές αποφάσεις για την νέα αύξηση μ.κ θα παρθούν το πρωί της Δευτέρας (28/3), ωστόσο, οι σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ φέρνουν πιο πιθανό το ενδεχόμενο να μην είναι ανοικτή στον πολύ κόσμο, λόγω, κυρίως, της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα.

Βάσει νόμου ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να κρατήσει την αύξηση ανοικτή για τέσσερις μήνες, διάστημα που μπορεί να επιμηκυνθεί για ένα μήνα αν η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ χρησιμοποιήσει το δικαίωμα παράτασης. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη αύξηση, λόγω της διαπραγμάτευσης με τους Άραβες είχε μείνει ανοικτή μόνο για δύο μήνες.

Ads

Τα θέματα συζήτησης της συνέλευσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε βγάλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν αρκετό καιρό τα θέματα που βρίσκονται στην ημερησία διάταξη της γενικής συνέλευσης θα είναι:

1. Διερεύνηση δυνατότητας εκλογής αιρετής διοίκησης – εκλογή αιρετής διοίκησης.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών με την επιφύλαξη του άρθρου 13α Κ.Ν. 2190/20 και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 6 Κ.Ν. 2190/20.

3. Τροποποίηση του άρθρου 7 (μετοχικό κεφάλαιο) του καταστατικού της εταιρείας.

4. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις

Σε περίπτωση που στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση διαπιστωθεί έλλειψη απαρτίας των μετόχων (δεν εκπροσωπηθεί δηλαδή το 67% των μετόχων), θα συγκληθεί Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 8 Απριλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17.00 στα γραφεία της Τούμπας, η οποία θα απαιτεί 51%.

Σε περίπτωση που και στην 1η Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση διαπιστωθεί έλλειψη απαρτίας των μετόχων, θα συγκληθεί 2η Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19 Απριλίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 17.00 και πάλι στην Τούμπα.

Πηγή: Sport24.gr