Πηγή: Sport24.gr

Ads

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τα δίνουν όλα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου για τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ο Παναθηναϊκός ευνοείται από το πρόγραμμα, όχι όμως και από την αγωνιστική του σταθερότητα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει συνεχόμενα ντέρμπι κόντρα στους δύο δικεφάλους.

Οι πρωταθλητές έχουν τέσσερα εντός έδρας ματς μέχρι την λήξη του πρώτου γύρου και δύο εκτός, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός ταξιδεύει τρεις φορές στην επαρχία ενώ έχει και το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τον σκόπελο των δύσκολων αγώνων στον πρώτο γύρο ευρισκόμενος ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό. Πλέον, οι “πράσινοι” ευελπιστούν, βάσει προγράμματος, να ανακηρυχθούν πρωταθλητές χειμώνα, σκεφτόμενοι το δύσκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού.

Ads

Παρότι, το πρόγραμμα είναι βατό για τον Παναθηναϊκό δεν δείχνει ότι μπορεί να πείσει τον κόσμο με τις εμφανίσεις του και ότι ο πρώτος γύρος θα κλείσει με νίκες και μόνο. ‘Εστω και με την ψυχή στο στόμα ο Παναθηναϊκός διατηρείται στο “κόλπο” του πρωταθλήματος. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος, βάσει βαθμολογίας, είναι ο 5ος της κατάταξης Ολυμπιακός Βόλου στο ΟΑΚΑ την 15η αγωνιστική.

Την 10η και 11η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ΑΕΛ και τον Ηρακλή, δύο ομάδες που δεν δείχνουν ότι έχουν βρει αγωνιστικό ρυθμό στο πρωτάθλημα. Την 12η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα παίξει εκτός έδρας με την Κέρκυρα, την οποία οι “πράσινοι” πιθανόν να αντιμετωπίσουν στο ουδέτερο Παμπελοποννησιακό, λόγω έργων στο γήπεδο των “Φαιάκων”.

Την 13η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, ενώ την 14η αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης θα προσπαθήσει να κόψει τον δρόμο των “πρασίνων” προς την κορυφή, πριν το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, στην λήξη του γύρου.

Σαφώς, πιο δύσκολο είναι το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δείξει μεγαλύτερη αγωνιστική σταθερότητα σε σύγκριση με τους “πράσινους”, ωστόσο, έχασαν την ευκαιρία στο ντέρμπι να διατηρήσουν ή να αυξήσουν την διαφορά που είχαν μέχρι εκείνη στην στιγμή στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός δείχνει σταθερότητα και εμπιστοσύνη με τις λεγόμενες μικρές ομάδες, που αυξήθηκε μετά την ευρεία νίκη επί του Πανιωνίου στο Καραϊσκάκης. Οι ήττες όμως, από τον Ηρακλή την 1η αγωνιστική και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παρότι βρέθηκε και στα δύο ματς μπροστά στο σκορ, έχουν αφήσει αμφιβολίες για το πόσο θα καταφέρει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, έχοντας σημαντικά ντέρμπι στον δρόμο του.

Την 10η αγωνιστική ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Εργοτέλη. Πέρσι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς δείχνοντας μερικές από τις αδυναμίες που είχαν στο πρωτάθλημα. Την 11η αγωνιστική ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εντός έδρας τον ΠΑΟΚ από τον οποίο είχε δύο ήττες την περασμένη σεζόν, ενώ κρίσιμη για την εξέλιξη του πρωταθλήματος είναι η 12η αγωνιστική, αφού η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τους “ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ.

Την 13η αγωνιστική ο Ολυμπιακός αγωνίζεται εκτός έδρας στην Καβάλα, ενώ ο θεωρητικά πιο εύκολος αντίπαλος μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι ο Ατρόμητος στο Καραϊσκάκης την 14η αγωνιστική. Την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει πιθανόν στο νεότευκτο γήπεδο της Λάρισας την ΑΕΛ.

Πρόγραμμα Ολυμπιακός (21β)
10η αγωνιστική Εργοτέλης (εκτός)
11η αγωνστική ΠΑΟΚ (εντός)
12η αγωνιστική ΑΕΚ (εκτός)
13η αγωνιστική Καβάλα (εκτός)
14η αγωνιστική Ατρόμητος (εντός)
15η αγωνιστική Λάρισα (εκτός)

Πρόγραμμα Παναθηναϊκός (20β)
10η αγωνιστική Λάρισα (εντός)
11η αγωνστική Ηρακλής (εντός)
12η αγωνιστική Κέρκυρα (εκτός)
13η αγωνιστική Σέρρες (εντός)
14η αγωνιστική Αστέρας Τ.(εκτός)
15η αγωνιστική Ολυμπιακός Β.(εντός)

Ολυμπιακός εντός έδρας (5-0-0)
2η αγωνιστική Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0
4η αγωνιστική Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. 3-0
5η αγωνιστική Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Β. 3-1
7η αγωνιστική Ολυμπιακός-Άρης 1-0
9η αγωνιστική Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0

Ολυμπιακός εκτός έδρας (2-0-2)
1η αγωνιστική Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1
3η αγωνιστική Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1
6η αγωνιστική Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3
8η αγωνιστική ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1

Παναθηναϊκός εντός έδρας (3-1-0)
1η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-1
4η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1
6η αγωνιστική Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0
8η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Παναθηναϊκός εκτός έδρας (3-1-1)
2η αγωνιστική Άρης-Παναθηναϊκός 0-1
3η αγωνιστική Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2
5η αγωνιστική Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 1-4
7η αγωνιστική ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0
9η αγωνιστική Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1