Στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινούν στο Βανκούβερ του Καναδά οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Μεταξύ των αθλητών που θα διαγωνιστούν για μια θέση στο πόντιουμ θα είναι και ο Kwame Nkrumah-Acheampong, ο πρώτος αθλητής σκι που έστειλε η Γκάνα ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ads

Ο Kwame Nkrumah-Acheampong θα αγωνιστεί στο slalom και το γιγαντιαίο slalom στο στάδιο Whistler Creekside.

Ο Kwame Nkrumah-Acheampong έχει πλήρη συναίσθηση του βάρους που πέφτει στους ώμους του, και πρωταρχική έννοια του είναι… να μην βγει τελευταίος. «Δεν θέλω να τερματίσω τελευταίος. Υπάρχουν μερικοί ανταγωνιστές από μικρές χώρες που θέλω να νικήσω και τρίβω τα χέρια μου, επιταχύνω για να προσπαθήσω να τους νικήσω» δήλωσε σε αθλητικογράφο του BBC, συμπληρώνοντας ότι «επιθυμώ να μειώσω τη διαφορά στο χρόνο μεταξύ αυτού που θα τερματίσει πρώτος και το δικό μου».

Ο Nkrumah-Acheampong έχει αγωνιστεί σε δυο παγκόσμια πρωταθλήματα σκι: το 2007, στο Are της Σουηδίας, και το 2009 στο Val d’Isere της Γαλλίας. Το 2007 τερμάτισε τελευταίος στο γιγαντιαίο slalom, ενώ το 2009 βρέθηκε σε παρόμοια θέση, στο slalom, 36 δεύτερα πίσω από τον Αυστριακό νικητή, Manfred Pranger.

Ads