Την άποψη ότι ο νικητής του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θα έχει αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα ενόψει της συνέχειας της σεζόν, εξέφρασε με δηλώσεις του στον sportdog ο Γιώργος Σιγάλας.

Ads

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στο παιχνίδι των δύο ομάδων, αλλά και στην άτυπη «μάχη των πάγκων» («έχει ενδιαφέρον να δούμε την ομάδα που θα παρουσιάσει ο Ζοτς»), ξεκαθαρίζοντας ότι περιμένει να γίνει ένα καλό παιχνίδι.

Τέλος, δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό λόγω της αγωνιστικής του κατάστασης και εύχεται στο κλειστό του Ελληνικού να γίνει μία γιορτή και όχι… παρωδία.

«Ενισχυμένος σε σχέση με πέρσι»

Κύριε Σιγάλα, πιο είναι το σχόλιό σας για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

Ads

«Είναι ντέρμπι, ένα από αυτά που περιμένουμε κάθε χρόνο να δούμε. Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα που ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς και το πιο σημαντικό είναι ότι ο νικητής θα αποκτήσει αβαντάζ ενόψει της συνέχειας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το 1,5 πόδι στους “8” της Ευρωλίγκας, ενώ ο Παναθηναϊκός με το 1,5 εκτός! Οπότε ο Παναθηναϊκός ίσως χρειάζεται τη νίκη περισσότερο».

Πιστεύετε ότι η παρουσία των Σχορτσιανίτη και Κλέιζα θα είναι καταλυτική για τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι ενισχυμένος σε σχέση με πέρσι, με τους Σχορτσιανίτη και Κλέιζα να αποτελούν βαρόμετρο. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, όμως και την εσωτερική μεταγραφή του Τζος Τσίλντρες, ο οποίος παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικός σε σχέση με πέρσι. Ο Ολυμπιακός είναι γενικά μία πιο “συμπαγής” ομάδα που κάνει βήματα προόδου, λόγω και της παρουσίας των παικτών που ανέφερα, συν τον Παπαλουκά».

«Δεν φτάνει μόνο η άμυνα»

Θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός θα στηριχτεί στο δυνατό του «όπλο», την καλή άμυνά του;

«Ο Παναθηναϊκός έχει διαχρονικά καλή άμυνα, παρόλα αυτά έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων ότι δεν παίζει και μεγάλο ρόλο η άμυνα. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που φτάνει σχετικά εύκολα στους 80 πόντους φέτος, κατ’ επέκταση ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αλλάξει στοιχεία στο παιχνίδι του».

Πώς περιμένετε το ματς;

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει στα πρώτα δύο-τρία λεπτά. Τώρα είναι δύσκολο να προβλέψουμε οτιδήποτε, αν θα υπάρχει ενθουσιασμός και γρήγορα καλάθια ή το αντίθετο».

«Ενδιαφέρον η αντίδραση του Ομπράντοβιτς»

Για τη μάχη των πάγκων, ποιο είναι το σχόλιό σας;

«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι δύο προπονητές, περισσότερο όμως ο Ομπράντοβιτς. Ο λόγος είναι ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι σταθερά καλός, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που πρέπει να αλλάξει στοιχεία στο παιχνίδι του για να κερδίσει το Κύπελλο. Για αυτό λέω ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε την ομάδα που θα παρουσιάσει ο Ζοτς».

Θα δίνατε σε μία από τις δύο ομάδες προβάδισμα;

«Πιστεύω ότι για όλα αυτά που έχουμε πει μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός είναι για πρώτη φορά λίγο πιο κοντά. Έχει προβάδισμα. Ξαναλέω, όμως, με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν δύο μεγάλες ομάδες στον τελικό».

«Γιορτή και όχι… παρωδία»

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας ενόψει του παιχνιδιού;

«Το πιο σημαντικό είναι να δούμε ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε. Να είναι γιορτή και όχι παρωδία, σαν αυτά που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Και δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι».

Συνέντευξη του Γιώργου Σιγάλα στο sportdog.gr