Το σίριαλ Βαλβέρδε και Ολυμπιακός τελείωσε την Πέμπτη το απόγευμα με θετικό αποτέλεσμα, αφού ο Ισπανός τεχνικός συμφώνησε να παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά και τη νέα σεζόν.

Ads

Μία ημέρα αργότερα τα ισπανικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά στο γεγονός, όμως ένα από αυτά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα elcorreo.com, η διοίκηση της Ατλέτικο Μπιλμπάο έχει απογοητευτεί από την απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού.

Στη συνέχεια κάνει αναφορά στους τρεις λόγους που οδήγησαν τον 47χρονο τεχνικό στο να συνεχίσει στην Ελλάδα, δίνοντας μία διαφορετική εικόνα των πραγμάτων σε σχέση με αυτά που ξέρουμε εμείς.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ φυσικά, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί η αναφορά πως ο Βαλβέρδε ανανέωσε για έναν ακόμα χρόνο και όχι πως είχε συμβόλαιο για δυο από πριν.

Ads

Ο δεύτερος λόγος είναι οικονομικός, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα εισπράξει κοντά στα 2 εκ. ευρώ τον χρόνο (αν και εμείς ξέρουμε πως είναι λιγότερα).

Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν θα μπορούσε να περιμένει πάλι μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Βαλβέρδε έχει δεθεί μαζί τους και ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας για να πει το πολυπόθητο “ναι”.

Φουλάρει για μεταγραφές και ανανεώσεις

Το happy end στο θέμα της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στο λιμάνι για την ερχόμενη σεζόν έκλεισε ένα σημαντικό – ίσως το σημαντικότερο – κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2011-2012 και πλέον ανοίγει ένα εξίσου σπουδαίο. Η ισχυροποίηση των ερυθρολεύκων για μία χρονιά με τεράστιες απαιτήσεις τόσο σε Ελλάδα (πρωτάθλημα και κύπελλο) όσο και σε Ευρώπη με τη συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το Champions League.

Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν πλέον τα μεταγραφικά! Υποψήφιοι στόχοι, ανανεώσεις συμβολαίων αλλά και ποδοσφαιριστές που αναμένεται να αποχαιρετήσουν αυτό το καλοκαίρι. Τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τη διοίκηση άλλωστε, δια στόματος Βαγγέλη Μαρινάκη, να το επιβεβαιώνει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

1. Ανανεώσεις

Έπειτα από την παραμονή του Ισπανού τεχνικού στους Πρωταθλητές Ελλάδας και την συμφωνία για κοινή πορεία και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, σειρά παίρνουν οι ανανεώσεις παικτών πάνω στους οποίους ο Ολυμπιακός θα επενδύσει (σ.σ. μαζί με αυτούς που θα έρθουν) για τη δημιουργία μίας νέας ερυθρόλευκης ποδοσφαιρικής “αυτοκρατορίας”.

Ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά και όχι μόνο, στοιχεία της ομάδας και ένα παίκτη στον οποίο ο Ολυμπιακός βλέπει τον επόμενο “αρχηγό” του συλλόγου.

Επιθυμία τόσο της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας όσο και του διεθνή Έλληνα άσου είναι η συνέχιση της συνεργασίας. Ο Μαρινάκης έπειτα από την επίτευξη της συμφωνίας με τον Βαλβέρδε έβαλε “πλώρη” να κλείσει – θετικά – και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου με τον “Τόρο”. Τον φώναξε στα γραφεία, μίλησε μαζί του και η υπόθεση της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών (σ.σ. πιθανότατα με αναπροσαρμογή αποδοχών) φέρεται να πήρε το δρόμο της… Τον επιθυμητό!

Από εκεί και πέρα ο “στυλοβάτης” της ερυθρόλευκης άμυνας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, αναμένεται να φοράει την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο για αρκετά χρόνια ακόμα. Μάλιστα δεν είναι απίθανο ακόμα και σήμερα (15/04) να βρεθεί στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας για να υπογράψει αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο που θα τον κάνει κάτοικο Πειραιά για ακόμα μία τριετία.

Για το “κανόνι” της φετινής σεζόν στη γραμμή κρούσης, τον Κέβιν Μιραλάς, η συμφωνία είναι δεδομένη και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις. Κάτι που εξάλλου είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον Ούρκο Πάρντο. Τέλος, για τον Ράφικ Τζιμπούρ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει θετική γνώμη και είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί η οψιόν (σ.σ. για δύο χρόνια) του συμβολαίου του.

2. Μεταγραφές

Η παραμονή του Βαλβέρδε στον Πειραιά, αλλά και η εξασφάλιση του τίτλου σχετικά νωρίς οδήγησαν σε ένα οργασμό μεταγραφολογίας και ονομάτων για τον Ολυμπιακό. Σύμφωνοι… Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να αποτελούν καλές και εφικτές περιπτώσεις (σ.σ. όχι μόνο οικονομικά) ωστόσο μόνο ορισμένοι από αυτούς αναμένεται να απασχολήσουν εντόνως τους ερυθρόλευκους.

Το παζλ έχει κενά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε συνεργασία με τη διοίκηση και το επιτελείο ψάχνουν τα κατάλληλα κομμάτια για την ολοκλήρωσή του. Αν και ακόμα είναι σχετικά νωρίς για να πει κάποιος ότι έχουν εντοπισθεί όλοι οι στόχοι, σίγουρα κάποια από τα ονόματα που “κυκλοφορούν” μάλλον… απασχολούν.

Το ελληνικό στοιχείο θέλει… ενίσχυση στον Ολυμπιακό και για το λόγο αυτό τα βλέμματα έχουν στραφεί σε δύο περιπτώσεις διεθνών μας ποδοσφαιριστών που μόνο απαρατήρητες δεν περνούν. Ο λόγος για τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο της Μίλαν και Γιώργο Τζαβέλλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι δύο άσοι βρίσκονται ψηλά στη μεταγραφική λίστα και τις προτιμήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού και οι περιπτώσεις τους είναι πολύ πιθανό να απασχολήσουν έντονα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Από εκεί και πέρα ο γνωστός μας από τα… Χριστούγεννα, Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις για τα χαφ, ενώ η έλευση του Μασία, για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ίσως φέρει εξελίξεις στην υπόθεση του Μίλαν Γιοβάνοβιτς της Λίβερπουλ, που συχνά πυκνά απασχολεί το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ.

Από την ελληνική αγορά ο Τζαμάλ Αμπντούν της Καβάλας έχει “κλέψει” τις εντυπώσεις και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις με τον Αλγερινό χαφ, ενώ οι περιπτώσεις των Ανάκογλου και Γεωργιάδη από τον Πανσερραϊκό αλλά και του νεαρού Φορτούνη του Αστέρα Τρίπολης απασχολούν έντονα.

Στον “άσο”, ο Γκιγιέρμο Οτσόα αρέσει, είναι σε καλή ηλικία, διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Μεξικό και σχετικά εφικτή, οικονομικά, λύση. Από εκεί και πέρα, Γιακούποβιτς και Ντεγκρά φέρονται να είναι στο στόχαστρο των “ερυθρολεύκων” για τη θέση του τερματοφύλακα.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε τον Χαβίτο αλλά και τους δανεικούς που επιστρέφουν και θα καταλάβετε ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα αλλά και την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα διαπρέπει σε Ελλάδα και Ευρώπη στα επόμενα χρόνια.

3. Αποδεσμεύσεις

Όμως δε θα υπάρξουν μόνο μεταγραφές και ανανεώσεις αλλά και αποδεσμεύσεις. Κάποιοι παίκτες αναμένεται να κουνήσουν μαντίλι το καλοκαίρι που μας έρχεται με τους Ραούλ Μπράβο, Ντένις Ρόμενταλ, Ζαουάντ Ζαϊρί και Γιάννη Παπαδόπουλο να βρίσκονται ανάμεσα στους επικρατέστερους.

Επίσης υπάρχει και ο Μάρκο Πάντελιτς, η περίπτωση του οποίου δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. Αν υπάρξει πρόταση, που να ικανοποιεί τόσο την ομάδα όσο και τον παίκτη, τότε όλα είναι πιθανά.

Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, ραγδαίες όπως προβλέπεται, με το άμεσο μέλλον να δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα μεταγραφικά (σ.σ. ανανεώσεις, δανεισμούς, αποκτήσεις, αποδεσμεύσεις) ζητήματα.

Πηγή: sport24.gr