Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Α1, με τον ΠΑΟ να βρίσκεται στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πανελλήνιος, Ολυμπιακός και Μαρούσι συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα. Όλα τα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

Ads

Περίπατος στο ΣΕΦ

Περίπατος για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, καθώς συνέτριψε με 92-63 τον Κολοσσό Ρόδου στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Α1.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική αφού οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν μόνο την πρώτη περίοδο και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι επέβαλλαν το ρυθμό τους, πάτησαν γκάζι και εκτόξευσαν τη διαφορά. Παράλληλα επέστρεψαν και πάλι στην κορυφή της Α1.

Ads

Το δίδυμο, Κλέιζα και Τσίλντρες, είχαν από 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, 13 πέτυχε και ο Μαυροκεφαλίδης. Πολύ καλή εμφάνιση και για τους Σχορτσιανίτη (8 πόντοι, 3 τάπες), Βασιλόπουλο (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Πεν (8 πόντοι με 2/2 τρίποντα), Σλούκα (7 πόντοι) και Τεοντόσιτς (5 ασίστ σε 14 λεπτά). Για τον Κολοσσό, εντυπωσιακός ο Βασίλιεβιτς με 18 πόντους και 4/4 τρίποντα.

Ανάσα για την Καβάλα

Βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Καβάλα, η οποία επικράτησε 82-72 των Τρικάλων και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κυρίτσης, με 16 πόντους.

Έβδομη συνεχής νίκη για το Μαρούσι

Την έβδομη συνεχή νίκη του πέτυχε το Μαρούσι με 94-73 κόντρα στον ΓΣ Ολύμπια Λάρισας στο κλειστό του Αγίου Θωμά και έφτασε στους 20 βαθμούς, όσους έχει και ο Πανελλήνιος.

Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης από την ομάδα της Λάρισας. Είναι χαρακτηριστικό πώς το Μαρούσι έχει να ηττηθεί από τις 22/11, όταν έχασε από τον Παναθηναϊκό (90-73) στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίοι των νικητών οι Καϊμακόγλου με 21 πόντους και ο Μαυροειδής με 14. Από την άλλη η Ολύμπια που γνώρισε την τρίτη διαδοχική της ήττα και παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη.

«Σαρωτικός» ΠΑΟ και Πέκοβιτς

«Σαρωτικός» ο ΠΑΟ επικράτησε του Περιστερίου με 92-61 στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική και έμεινε προσωρινά μόνος στην κορυφή της Α1. Μορφή των «πρασίνων» ο Νίκολα Πέκοβιτς με 20 πόντους σε 14 λεπτά.

Με διάστρεμμα αποχώρησε στο 31΄ο Σπανούλης και η κατάσταση του θα εκτιμηθεί την Κυριακή. Εκτός από τον Πέκοβιτς, εξαιρετικός ήταν ο Μπατιστ με 18 και ο Τέπιτς με 14.

Από το Περιστέρι που δυσκόλεψε τους «πράσινους» μέχρι το 13΄, διακρίθηκε ο Νέλσον με 14.

Μεγάλη νίκη του Πανελληνίου στο Αλεξάνδρειο

Μεγάλη νίκη, συνοδευόμενη με εξαιρετική εμφάνιση, πήρε ο Πανελλήνιος μέσα στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Άρη, επικρατώντας με 60-48.

Ο Πανελλήνιος ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με πρωταγωνιστές τους Σμιθ και Βουγιούκα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Άρης, εκτός από ένα διάστημα της τρίτης περιόδου, δεν μπόρεσε να κοιτάξει την ομάδα του Ηλία Ζούρου στα μάτια και πλήρωσε την πολύ μεγάλη αστοχία στα δίποντα και τα πολλά λάθη.

Χλιαρές αποδοκιμασίες απο τονκοσμο του Άρη προς τους παίκτες, αλλά και αναγνώριση σε αυτούς του Πανελληνίου, τους οποίους χειροκρότησαν για την δίκαιη επικράτησή τους.

Το πρώτο διπλό για τον Πανιώνιο

Με αυτή τη νίκη ο Πανελλήνιος έπιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα ο Άρης γνώρισε την τρίτη ήττα μέσα σν έδρα του και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά του να μπει στην τετράδα.

Ο Πανιώνιος πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αφού επικράτησε του Ηλυσιακού με 84-71.

Ο Ηλυσιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα πολλά λάθη του Πανιωνίου και παρά την αντεπίθεση της τρίτης περιόδου δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Πρωταγωνιστής των νικητών για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο Ζόραν Έρτσεγκ, ο οποίος βοήθησε όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Ανατροπή στο τέλος

Με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο, ο ΠΑΟΚ λύγισε στην άδεια Πυλαία λόγω τιμωρίας την ΑΕΚ με 77-69 και ελπίζει για την είσοδο του στην πρώτη εξάδα.

Κορυφαίοι των νικητών οι Μονρό με 19 (5 τρίποντα) , ο πρώην παίκτης της Ένωσης Ταπούτος με 17 και ο έμπειρος Μιλισάβλεβιτς με 15. Από την Ένωση που ήταν μπροστά για τρία δεκάλεπτα, Γκριν 17, Νικολαϊδης 17, Μακ 12. Τρεις …προπονητές κοουτσάρισαν τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι! Από τον πάγκο, έδινε εντολές το υπηρεσιακό δίδυμο Ζιάγκος-Καρβέλας και πίσω από τον πάγκο ο Πεδουλάκης!

Πηγή: sportdog.gr