Είναι γεγονός! Η Λίβερπουλ γύρισε σελίδα και η NESV είναι η νέα ιδιοκτήτρια των «ρεντς», καθώς οι Χικς και Τζίλετ απέσυραν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρουν την αγοραπωλησία.

Ads

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

«Η New England Sports Ventures ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρώσει την αγορά της Λίβερπουλ. Η NESV επιθυμεί να εκφράσει την ειλικρινή της ευγνωμοσύνη στο ΔΣ του συλλόγου για την αφοσίωση τους και την προσπάθεια που κατέβαλλαν για τον σύλλογο και τους φιλάθλους

Η πώληση θα κοστίσει 300 εκ. λίρες και παράλληλα μειώνει τα χρέη των προηγούμενων ιδιοκτητών, καθώς τα χρέη ετησίως της ομάδας από τα 25-30 εκ. λίρες θα πέσουν στα 2-3 εκ. Λίρες».

Ads

Σε πρώτη φάση πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα εξοφληθεί το χρέος των 237 εκ. Λιρών στην Royal Bank of Scotland, η ομάδα δεν θα μπει σε καθεστώς διαχείρισης και έτσι παύει να υφίσταται η απειλή της αφαίρεσης 9 βαθμών από το πρωτάθλημα.

Οσον αφορά στον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζον Γ.Χένρι, δήλωσε: «Είμαι περήφανος και ταπεινός. Δεν μπορώ να σας πω πόσο χαρούμενος είμαι. Ήρθα για να νικήσουμε».

Πάντως οι Χικς και Τζίλετ παρότι έχασαν την ιδιοκτησία της ομάδας δεν τα… παρατάνε, καθώς θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν στα δικαστήρια το ποσό του 1 δις λιρών ως αποζημίωση.

Πηγή: Sportdog.gr