Μετά το στραπάτσο απέναντι στην ΠΓΔΜ η νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο ήταν μονόδρομος για την Εθνική μας ομάδα, προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Πάρα το άγχος και τη μέτρια εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου απέδωσαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, ειδικά στην τρίτη περίοδο, και έφτασαν στη νίκη με 71-55.

Ads

Το ξεκίνημα θύμισε αρκετά το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην ΠΓΔΜ με μεγάλη αστοχία και χαμηλό σκορ. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να έχει το μικρότερο δυνατό προβάδισμα έναντι του Μαυροβουνίου, 32-31.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην. Με ασφυκτική πίεση στην άμυνα, συνεχείς αιφνιδιασμούς και καθαρό μυαλό στην επίθεση οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Με αιχμή του δόρατος τον Κώστα Κούφο και οργανωτή τον Νικ Καλάθη οι διεθνείς έτρεξαν ένα σερί 26-10 στο τρίτο δεκάλεπτο κι έχτισαν διαφορά ασφαλείας, 58-41.

Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει της απαιτητικής συνέχειας της διοργάνωσης. Τελικό αποτέλεσμα 71-55 και επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας η Κροατία, σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί αύριο, Δευτέρα (5/9) στις 18:00 και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική κατάταξη στον όμιλό μας.

Ads

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 32-31, 58-41, 71-55