Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League είναι η ΑΕΚ η οποία πέρασε εύκολα από το Σπλιτ επικρατώντας με 3-1 της Χάϊντουκ. Σκόκο, Μανωλάς και Μπλάνκο τα γκολ, ενώ ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ένα πέναλτι. Ένα βαθμό θέλει η ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί.

Ads

Αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League είναι η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με γκολ των Σκόκο με πέναλτι, Μανωλά και Μπλάνκο, πέρασε από την Κροατία επικρατώντας της Χάϊντουκ Σπλιτ με 3-1 για την 5η αγωνιστική και πλέον θέλει έναν βαθμό στο τελευταίο ματς του ΟΑΚΑ με αντίπαλο την αδιάφορη Ζενίτ.

Το παιχνίδι που έγινε σε ένα τραγικό αγωνιστικό χώρο, είχε αρκετά καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες, ωστόσο στο δεύτερο μέρος στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η ΑΕΚ.

Η Ένωση, ανέβασε την απόδοσή της, σημείωσε τρία γκολ, ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ένα πέναλτι, ενώ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τους Κροάτες. Έτσι η ΑΕΚ πήρε μια άνετη νίκη και πλέον στο ματς με την Ζενίτ της φτάνει ένας βαθμός για να πανηγυρίσει την πρόκριση. Μανωλάς και Μπέρνς ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ στο ματς της Τετάρτης. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ από την περίοδο 2007-08. Η Χάϊντουκ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 στο 90′ με τον Μπούλακ.

Ads

Χάϊντουκ Σπλιτ (Γκόραν Βούτσεβιτς): Ραντόσεβιτς, Λιούμπιτσιτς (53′ Άντριτς), Μπούλατ, Ίμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοβ (53′ Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Όρεμους, Μάλοτσα, Ανάς Σαρμπίνι.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιοπ, Μάκος, Γκέντσογλου, Σκόκο (76′ Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος (80′ Μπλάνκο), Μπερνς (70′ Λαγός).

Κίτρινες κάρτες: Μαλότσα (11′, Χάϊντουκ), Μπούλατ (30′, Χάϊντουκ), Λιούμπιτσιτς (36′, Χάϊντουκ) – Γκέντζογλου (31′, ΑΕΚ)

Σκόρερ: Μπούλακ (90′, Χάϊντουκ)- Σκόκο (πεν. 50′, ΑΕΚ), Μανωλάς (61′, ΑΕΚ), Μπλάνκο (84′, ΑΕΚ)

Πηγή: Sport24.gr