Μία εβδομάδα ακριβώς πριν τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με 2-0 στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο».

Ads

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε εξαιρετική απόδοση, ωστόσο μετά το πρώτο 20λεπτο επέβαλε σχεδόν πλήρως την κυριαρχία του, έχοντας ως κορυφαίους τον σκόρερ, αλλά και τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος μοίραζε το παιχνίδι των Πειραιωτών με καταπληκτικό τρόπο. Πολύ καλός ήταν και ο Άλμπερτ Ριέρα, που δείχνει πως όσο περνάει ο καιρός, εγκλιματίζεται καλύτερα στη νέα του ομάδα, ενώ το ανεπίσημο ντεμπούτο του έκανε και ο Δαβίδ Φουστέρ, που δεν μπορεί να κριθεί, είχε όμως την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Μήτρογλου.

Κακό ξεκίνημα, ανέβηκε στη συνέχεια

Ο Ολυμμπιακός Βόλου ξεκίνησε πολύ καλύτερα στο φιλικό και εκμεταλλευόμενος την νωθρότητα των Πειραιωτών κατάφερε να δημιουργήσει μερικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ούμπιντεζ, Μπρέσκα και Ρόκκας είχαν μερικά καλά σουτ, που ανησύχησαν τον Νικοπολίδη, όμως η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 28’, όταν μετά από λάθος έξοδο του Νικοπολίδη, τόσο ο Μαρτίν, όσο και ο Ούμπιντεζ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ads

Οι Πειραιώτες άρχισαν να ανεβάζουν ταχύτητα από το 20’ κι έπειτα, με τους Ιμπαγάσα, Ριέρα και Μήτρογλου να βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλή μέρα. Ο τελευταίος είχε πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι στο 22’, μετά από πάσα του Ντουντού, ενώ εννέα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ (31’), νικώντας από κοντά με διπλή προσπάθεια τον Γιακούποβιτς. Η όλη φάση, όμως, πρέπει να πιστωθεί στον Ριέρα, ο οποίος έκανε υπέροχη προσπάθεια από αριστερά, απέφυγε τον Τόμας και με σέντρα με το δεξί βρήκε τον σκόρερ.

Ο Ισπανός θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ στο 43’, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το υπέροχο τετ α τετ, στο οποίο τον έβγαλε με πανέμορφη πάσα ο Ιμπαγάσα και θέλοντας να κάνει το κάτι παραπάνω νικήθηκε από τον Γιακούποβιτς.

Δύο δοκάρια και γκολ!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκανε πολλές αλλαγές στην επανάληψη, ρίχνοντας αρχικά στη μάχη τον Ρόμενταλ και στη συνέχεια τους Φετφατζίδη, Φουστέρ και Κατσικογιάννη. Ο Άλμπερτ Ριέρα έχασε «χρυσή» ευκαιρία για να σκοράρει στο 47’, όταν μετά από πάσα του Ρόμενταλ, θέλησε να σουτάρει με τη μία στην κίνηση, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς!

Ακολούθησε ένα δοκάρι του Ρόμενταλ (72’), μετά από μπαλιά του Φετφατζίδη, για να έρθει το 0-2 από τον Μήτρογλου, μετά από άψογο συνδυασμό του «Φέτφα» με τον Φουστέρ και ασίστ του τελευταίο στον σκόρερ. Ο Μήτρογλου θα μπορούσε να είχε σημειώσει χατ-τρικ, αν ο Ρόκα δεν απέκρουε με το ζόρι το πλασέ του Γερμανού» στο 89’!

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήταν τόσο καλός, όσο στο πρώτο μέρος, ωστόσο είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Ο Παντελής Καπετάνος είχε δύο εξαιρετικά σουτ στην εστία του Νικοπολίδη (76’, 82’), αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας πραγματοποίησε σωτήριες αποκρούσεις σε αμφότερες τις φάσεις. Τη σπουδαιότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, πάντως, την έχασε ο Πλιάγκας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πηγή: Sportdog.gr