Κατάμεστο θα είναι την ερχόμενη Τρίτη 14/12 το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στον 8ο φιλικό αγώνα κατά της φτώχειας μεταξύ των φίλων του Ζιντάν και του Ρονάλντο και των αστέρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ενώ αναμένεται και η παρουσία του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ads

«Με μία μπάλα πολεμάμε τη φτώχεια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μισέλ Πλατινί. «Από όλα τα αθλήματα, ίσως μόνο το ποδόσφαιρο χάρη στην παγκόσμια απήχηση και τους απλούς κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι που το διέπουν μπορεί να ενώσει τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο και να προκαλέσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για παρόμοια ζητήματα.», πρόσθεσε, ενώ έστειλε τη θερμή υποστήριξη του στους συμμετέχοντες αυτού του αγώνα και κυρίως στους πρέσβεις καλής θέλησης Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζινταν, καθώς και σε όσους θα βρεθούν μέσα στο γήπεδο την Τρίτη.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι οι βετεράνοι παίκτες του Ολυμπιακού, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Αλεξανδρής, Γιαννακόπουλος, Αμανατίδης, Κοβάσεβιτς και Νινιάδης, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα στις 13.00 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη με την ομάδα του Βαλβέρδε για να ξεκινήσουν την προπόνηση, ενώ η προπόνηση θα καλυφτεί από τα ΜΜΕ. Ενθαρρυντικό μέχρι στιγμής είναι το γεγονός ότι έχουν ήδη διατεθεί 19.500 εισιτήρια.

Ακόμη, πέντε βετεράνοι αστέρες της Ολλανδίας, ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, ο Πιερ Φαν Χόιντονκ, ο Γκρεγκορί Φαν Ντερ Βιλ του Άγιαξ, ο γκολκίπερ Λουτσιάνο της Γκρόνιγκεν και ο Ντάγκλας της Τβέντε, θέλοντας να υποστηρίξουν τον αγώνα, θα παρευρεθούν και αυτοί στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ.

Ads

Οι φιλικοί αγώνες κατά της φτώχειας αποτελούν μία πρωτοβουλία των ηγετών 191 χωρών μελών των Ηνωμένων Εθνών, η οποία επισημοποιήθηκε το 2000. Ως στόχο έχουν τη μείωση στο μισό του ποσοστού της παγκόσμιας φτώχειας μέχρι το 2015 και την καταπολέμηση της πείνας, των ασθενειών, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, καθώς και των διακρίσεων κατά των γυναικών.

Ο φιλικός αγώνας, τέλος, θα μεταδοθεί απευθείας από δύο ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, το Σκάι και τη Nova, σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (Hi Definition), το ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3 και στο Διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας www.woop.gr. Μ’αυτόν τον τρόπο, τα ελληνικά ΜΜΕ στην καλύτερη διεξαγωγή αυτής της κορυφαίας φιλανθρωπικής προσπάθειας, η οποία οργανώθηκε στη χώρα μας με τη συνεργασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν ζητήσει το τηλεοπτικό σήμα κανάλια από τέσσερις ηπείρους, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και την Λατινική Αμερική.