Την Γεωργία θα βρει απέναντι της την Παρασκευή (21:45, MEGA) η Εθνική Ελλάδας, στην αφετηρία των υποχρεώσεων της στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012, το οποίο θα διοργανώσουν από κοινού Ουκρανία και Πολωνία.

Ads

Με νέο προπονητή (Φερνάντο Σάντος) και αρκετά καινούργια πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό της (Τζαβέλλας, Μανιάτης, Καφές, Μήτρογλου κ.α) σε σχέση με το πώς παρουσιάστηκε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, η «γαλανόλευκη» θα επιχειρήσει να πάρει το «τρίποντο» που θα της δώσει και την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση για το μεγάλο παιχνίδι με την Κροατία, την Τρίτη στο στάδιο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ξεκινήσει με το δεξί την θητεία του στον πάγκο της Εθνικής, όπως μαρτυρά και η εκτός έδρας νίκη επί της Σερβίας στο φιλικό που έγινε στα μέσα Αυγούστου. Αρκετές από τις προθέσεις του για την ομάδα που ετοιμάζει είχαν φανεί σε εκείνο το ματς καθώς ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να βαδίσει με γνώμονα ένα 4-4-2 που τουλάχιστον στα χαρτιά φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να γίνει πιο παραγωγικό.

Με βάση τα όσα δείχνει ο Σάντος στις προπονήσεις από το ξεκίνημα της εβδομάδας, η Ελλάδα θα παραταχθεί με τερματοφύλακα τον Μιχάλη Σηφάκη και αμυντική τετράδα που θα συνθέτουν οι Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος. Ρόλο καθαρού ανασταλτικού χαφ θα έχει ο Κατσουράνης, ο Τοροσίδης θα βρεθεί στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και στην απέναντι πλευρά θα βρίσκεται ο Καραγκούνης. Μπροστά τους θα αγωνιστεί ο Γιώργος Σαμαράς, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σαλπιγγίδη, Γκέκα. Ουσιαστικά, «παίζεται» μόνο μια θέση ανάμεσα σε Νίνη και Γκέκα καθώς αν προτιμηθεί ο πρώτος για την θέση του δημιουργικού χαφ, τότε ο Σαμαράς θα παίξει στο πλάι του Σαλπιγγίδη στην επίθεση.

Ads

Στην αποστολή της Εθνικής μετέχουν ακόμα οι Τζόρβας, Μιχαηλίδης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Μαλεζάς, Καφές, Τζιόλης, Κονέ, Μήτρογλου και Πετρόπουλος.

Όσο για την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια της Εθνικής στον δρόμο για το EURO 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο πλάι της «γαλανόλευκης» δεν θα ξεπεράσουν τους 10 χιλιάδες. Ανασταλτικός παράγοντας είναι ασφαλώς η μεγάλη συναυλία που δίνουν την ίδια ώρα στο ΟΑΚΑ οι U2 στα πλαίσια της «360 Tour»…

Η επιστροφή του Τιμούρ

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης είναι ασφαλώς και η επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μετά την σύντομη περιπέτεια που είχε στον πάγκο του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της περσινής περιόδου. Ο 42χρονος τεχνικός έχει αναλάβει τις τύχες της εθνικής ομάδας της πατρίδας του που προέρχεται από κάκιστη πορεία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο οποίο φυσικά δεν πήρε μέρος. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε τερματίσει στην τελευταία θέση του 8ου προκριματικού ομίλου της Ευρώπης, μένοντας χωρίς νίκη ύστερα από 10 παιχνίδι και έχοντας ως απολογισμό 3 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Την αποστολή της Εθνικής Γεωργίας αποτελούν οι: Ρεβισβίλι, Λόρια, Μπεντιασβίλι, Κιζανισβίλι, Αμισουλασβίλι, Λομπιανίντζε, Γκβινιανίντζε, Σαλουκβάντζε, Καλάντζε, Ασατιάνι, Κομπιασβίλι, Ανανίντζε, Κοσκάντζε, Γκόγκουα, Απτσιαούρι, Κβιρκβέλια, Γκελασβίλι, Μερεμπασβίλι, Ιασβίλι, Ντβαλισβίλι, Σιράντζε.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Κλος Γκόμεζ. Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του Χουάν Χοσέ Καγιέγκο και Χαβιέρ Αγκιλάρ Ροντρίγκεζ, ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελέσει ο επίσης Ισπανός Νταβίντ Φερνάντεζ Μπορμπαλάν.

Πηγή: Sportdog.gr