Νικηφόρα ήταν η πρόβα… τζενεράλε του Παναθηναϊκού μία εβδομάδα περίπου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ΟΑΚΑ παρουσία περίπου 30.000 οπαδών τους με 2-0 της Τζένοα. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Καραγκούνης στο 36’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Λέτο, και ο Πετρόπουλος στο 67’με ωραίο σουτ.

Ads

Το θέαμα πάντως ήταν πολύ κακό και σε αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο άθλιος αγωνιστικός χώρος. Ο χλοοτάπητας του ΟΑΚΑ μετά τα πρώτα λεπτά άρχισε να διαλύεται με αποτέλεσμα λακούβες και τεράστιες τρύπες να κάνουν την εμφάνισή τους. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης ήταν και ο τραυματισμός του Σισέ, που αποχώρησε αλλαγή.

Παράλληλα, αξίζει να σταθούμε και στα συνθήματα που ακούστηκαν κατά της ιδιοκτησίας και της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

«Τρόμος» με Σισέ

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε στο παιχνίδι με την βασική του ενδεκάδα, καθώς ήθελε να κάνει την τελική του πρόβα ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά στην άμυνα ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καντέ – Μπουμσόνγκ. Στην μεσαία γραμμή τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Σίλβα – Κατσουράνης, μπροστά τους έπαιζε ο Καραγκούνης και στις πτέρυγες οι Λέτο –Γκοβού. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος όμως στο 18’ αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε. Πιθανόν να έχει υποστεί τράβηγμα, κάτι για το οποίο ευθύνεται μάλλον ο άθλιος αγωνιστικός χώρος.

Ads

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να παίξει όπως θα ήθελε, αφού οι λακούβες ήταν… ατελειώτες. Ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα ανάπτυξης και δεν μπορούσε να απειλήσει, με αποτέλεσμα η πρώτη καλή φάση να σημειωθεί στο 30’ ύστερα από μακρινό σουτ του Κατσουράνη. Στο 36’ όμως ο Λέτο έκανε ωραία κίνηση, μπήκε στην περιοχή όμως ανατράπηκε και ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι. Ο Καραγκούνης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο φινάλε πάντως του πρώτου 45λεπτου παρουσιάστηκαν κάποια κενά στην άμυνα των «πρασίνων», με αποτέλεσμα η Τζένοα να χάσει τρεις καλές ευκαιρίες με τους Τόνι και Σκούλι.

Χάλασαν τα πλάνα…

Ο Νίκος Νιόπλιας είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τους βασικούς για 25 λεπτά, όμως ο άθλιος αγωνιστικός χώρος τον υποχρέωσε να αλλάξει σχέδια. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δέκα αλλαγές. Το 4-2-3-1 είχε πλέον τον Σεϊταρίδη δεξιά, τον Ιωαννίδη αριστερά, τους Μπιάρσμιρ και Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Μαρίνος και Σιμάο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Κλέιτον δεξιά, τον Δημούτσο αριστερά και τον Νίνη πίσω από τον Πετρόπουλο. Οι πολλές αλλαγές και συγχρόνως ο φόβος που υπήρχε για τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο δεν βοήθησε ώστε να υπάρχουν πολλές φάσεις μέχρι το 60’.

Ξεχώρισαν «Πετρό», Νίνης και Γιούρκας

Από το 65’και μετά όμως οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς και δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες. Στο 65’ και στο 66’ ο Πετρόπουλος απείλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με δύο καλά σουτ, ενώ στο 67’ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή. Ο ΠΑΟ όμως παρά το 2-0 συνέχισε να πιέζει και έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Πετρόπουλο, Κλέιτον, Νίνη και Σεϊταρίδη, κατάφερε να δημιουργήσει και κάποιες ακόμα καλές ευκαιρίες με τον Νίνη στο 77’, τον Δημούτσο στο 78’ και τον Σείταρίδη στο 83’.

Συνθήματα και πανό…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρχε πάντως και στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου, καθώς ουκ ολίγα ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους οργανωμένους κατά της ιδιοκτησίας και του Γ. Βαρδινογιάννη. Παράλληλα, υπήρξαν και αρκετά πανό. Η κίνηση αυτή βρήκε ορισμένους φίλους της ομάδας από άλλες θύρες που αντέδρασαν, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που δεν θέλησαν να πάρουν θέση.

Πηγή: www.sportdog.gr