Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, ενώπιον του εισαγγελέα της έδρας, είναι πλέον υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν οι δύο πρωταγωνιστές του τροχαίου στη Γλυφάδα το καλοκαίρι του 2004, Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου.

Ads

Πηγή: Sport24.gr

Οι Ολυμπιονίκες μας, αυτή τη φορά σε έναν διαφορετικό (πολύ πιο δύσκολο και άχαρο) αγώνα προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά τους, για την πτώση της μηχανής, αλλά αυτή τη φορά είναι υποχρεωμένοι να παραστούν στο δικαστήριο, αλλιώς κινδυνεύουν με σοβαρές κυρώσεις !

Ο εισαγγελέας της έδρας, θεώρησε (ορθώς) εξαιρετικά σημαντική την παρουσία των δύο αθλητών και την κατάθεσή τους για την εξέλιξη της υπόθεσης γι’ αυτό και τους κάλεσε όπως και τον μάρτυρα Μελέτης Ζωγράφος.

Ads

Επίσης στην επόμενη δικάσιμο, στις 21 Φεβρουαρίου, κλήθηκαν να παρουσιαστούν και να καταθέσουν ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος όπως και ο Χάρης Μπότσαρης (αρχισυντάκτης της “Ε”) σχετικά με άρθρο που είχε δημοσιευτεί, την εποχή εκείνη, στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” και αφορούσε τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στη χθεσινή περιπετειώδη συνεδρίαση, όταν ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε να κληθεί για κατάθεση ο Φίλιππος Συρίγος, λίγο πριν ξεκινήσει την αγόρευσή του ο δικηγόρος του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του αθλητή, που μάλιστα ζήτησε την εξαίρεση του εισαγγελέα, κάτι που πάντως συμβαίνει εξαιρετικά δύσκολα.

Οι συνήγοροι συνέταξαν αίτηση έξι σελίδων και την κατέθεσαν στον εισαγγελέα, αλλά όπως αναμενόταν
το αίτημα απορρίφθηκε και η διαδικασία συνεχίστηκε με τον εισαγγελέα να ζητά επίσης την κατάθεση νευροχειρούργου προκειμένου να εξηγήσει σχετικά με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά και ενδοκρινολόγου προκειμένου να εξηγήσει σχετικά με την υπογλυκαιμία της Κατερίνας Θάνου και τα εισαγωγικά σημειώματα των τελευταίων ημερών.

Όλο το “ζουμ” πάντως θα είναι πλέον στις 21 Φεβρουαρίου, όπου ενδέχεται να εμφανιστούν στο εδώλιο και οι δύο πρωταγωνιστές, μιας από τις πιο πικρές ιστορίες (στο σύνολό της και όχι μόνο στο ατύχημα με τη μηχανή) στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.