“Emirates”, “Adidas” και “Coca-Cola”, τρεις από τους πιο ισχυρούς “συμμάχους” της FIFA, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το “θολό” τοπίο που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ads

Το “προϊόν” τους απειλείται και οι χρηματοδότες του ποδοσφαίρου, σαν αφεντικά του, έσπευσαν να …συνετίσουν τους εκπροσώπους του αθλήματος στα ανώτερα εκτελεστικά του όργανα.

Το πέπλο σκανδάλων και διαφθοράς που έχει καλύψει τον τελευταίο καιρό τη FIFA, με εμπλεκόμενο ακόμα και τον πρόεδρό της, Ζεπ Μπλάτερ -που πάντως απαλλάχτηκε με συνοπτικές διαδικασίες των όποιων κατηγοριών- έχει προκαλέσει ανησυχίες σε κάποιους απ’ τους σημαντικότερους χορηγούς της ομοσπονδίας, που βλέπουν την “εμπορευσιμότητα” του ποδοσφαίρου να απειλείται.

Τον… χορό έσυρε η αεροπορική εταιρεία “Emirates”, που σίγουρα (και λόγω εντοπιότητας) δεν βλέπει με καλό μάτι τη διαπόμπευση του μέχρι πρότινος υποψηφίου προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ.

Ads

Ο εκ των αντιπροέδρων της εταιρείας, Μπούτρος Μπούτρος, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του τη δυσαρέσκεια της “Emirates” για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, καθώς και την ελπίδα όλα τα εκκρεμή ζητήματα να λυθούν το συντομότερο δυνατόν. Στη δήλωση δεν γίνεται λόγος για πιθανή διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών, που έχει διάρκεια μέχρι και το 2014.

Αντίδραση υπήρξε και από την “Adidas”, που αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή αθλητικού υλικού της FIFA. Εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας τονίζει ότι οι κατηγορίες περί διαφθοράς “βλάπτουν την εικόνα του ποδοσφαίρου”, αν και ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται ζήτημα διακοπής της συνεργασίας με τη διεθνή ομοσπονδία.

Η “Coca-Cola” αποτελεί τον πλέον πιστό σύμμαχο της FIFA, καθώς είναι χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1978. “Ανησυχητικές και άσχημες για την εικόνα του ποδοσφαίρου” χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί διαφθοράς ο εκπρόσωπος του πολυεθνικού κολοσσού, Πέτρο Κάτσουρ. “Περιμένουμε από τη FIFA να βρει μία λύση άμεση και ολοκληρωμένη”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sport 24