Έπεσαν οι τίτλοι τέλους

Ads

Tέλος στο σίριαλ με τον Μπεν Άρφα αποφάσισε να βάλει ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιχείρησε να κάνει το «μπαμ» με την πρόταση των 8 εκατομμυρίων ευρώ, όμως, η καθυστέρηση από πλευράς Μαρσέιγ και παίκτη τον ανάγκασε να στραφεί σε άλλες λύσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι Πειραιώτες αναφέρουν: «Η Π.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι αποσύρει το ενδιαφέρον για την μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή της Μαρσέιγ Χατέμ Μπεν Αρφά, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει συγκεκριμένη απάντηση για την πώληση ή μη του παίκτη», αναφέρερεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Οι… αντι-Μπεν Αρφά!

Ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε χθες επισήμως από την διεκδίκηση του Μπεν Αρφά και πλέον ενεργοποιεί το «Plan b». Στη λίστα των «ερυθρολεύκων» υπάρχουν πολλές αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση του Γάλλου άσου της Μαρσέιγ τόσο από την Ευρώπη όσο και από την… Ελλάδα. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι περιλαμβάνει το δεύτερο πλάνο των «ερυθρολεύκων» και ποιοι είναι οι… αντι-Μπεν Αρφά!

Ads

Μπεναγιούν, το νέο όνομα!

Ένα όνομα εγνωσμένης αξίας που έρχεται στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό μέσω σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Goal» είναι αυτό του Γιόσι Μπεναγιούν την Λίβερπουλ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι «ερυθρόλευκοι» ρώτησαν πριν λίγες μέρες μέσω του γνωστού μεγαλομάνατζερ, Πίνι Ζάχαβι, για τον Ισραηλινό άσο των «reds».

O Zάχαβι, που θυμίζουμε ότι είχε ραντεβού με τον Ολυμπιακό πρόσφατα στην Ελλάδα, ρώτησε τον Μπεναγιούν πώς θα έβλεπε το ενδεχόμενο να έπαιρνε μεταγραφή στην Ελλάδα και η απάντησή του φαίνεται ότι ήταν θετική.

Βεβαίως, για να επιτευχθεί ένα τέτοιο «deal» για τον Ολυμπιακό θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά και η Λίβερπουλ, η οποία έχει βγάλει ήδη στο «σφυρί» αρκετούς παίκτες.

Ο Μπεναγιούν, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης, ήθελε να φύγει από το «Άνφιλιντ» από πέρυσι αλλά φέτος παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής από τον Ράφα Μπενίτεθ (20 συμ., 14 βασικός).

Το καλοκαίρι ανανέωσε έως το 2013 και η τιμή του ανέρχεται στα 6 εκ. ευρώ. Το ετήσιο του κασέ αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση.

Ο Ριέρα, ο Μπάμπελ κι ο Τόρο

Πάντως, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες από την Λίβερπουλ που είναι πιθανόν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό αν αποφασίσει να «ψωνίζει» από την φημισμένη ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις των Ριέρα και Μπάμπελ που παραχωρούνται από τον αγγλικό σύλλογο, ενώ ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι και του Φάμπιο Αουρέλιο, του οποίου λήγει το συμβόλαιο το καλοκαίρι.

Είναι ακόμη πιθανό σενάριο να εμπλακεί και το όνομα του Τοροσίδη αν οι Πειραιώτες μπουν στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με τη Λίβερπουλ. Καθώς, μέχρι προχθές δημοσιεύματα στο νησί μιλούσαν για το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Έλληνα άσο.

«Παίζει» δυνατά ο Σουλεϊμάνι

Ένας ακόμη παίκτης που «παίζει» δυνατά για τον Ολυμπιακό είναι ο Σουλεϊμάνι του Άγιαξ, που από χθες υπήρχαν δημοσιεύματα στη Γαλλία που ανέφεραν ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον νεαρό Σέρβο άσο.

Ψηλά στη λίστα ο Πέντερσεν

Από εκεί και πέρα, ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα βρίσκεται o Mάρτεν Πέντερσεν, της Μπλάκμπερν. Ο Νορβηγός μέσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τους «ρόβερς» και πρόκειται για οικονομικά πολύ προσιτή περίπτωση. Εξάλλου, ο παίκτης παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο της μεταγραφής του στην Ελλαδα.

Οι Βραζιλιάνοι του Ζίκο

Δεν αποκλείεται στον Ολυμπιακό στο τέλος να καταλήξουν σε κάποια από τις εισηγήσεις του Ζίκο από την πατρίδα του. Θυμίζουμε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει προτείνει τους Ντιέγκο Σόουζα, Ελίας και Κόνκα.

Ο Τόσιτς, ο Νέρι και τα δημοσιεύματα

Την ίδια ώρα στην Ιταλία υπήρχε χθες δημοσίευμα για τον Χούλιο Κρουζ, στην Τουρκία για τον Ντέιβιντ, στη Βραζιλία για τον Μπραντάο και στη Γαλλία πάλι για τον Μιλοβάνοβιτς. Ο Καπό της Γιουβέντους ξεκαθάρισε ότι θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία. Πάντως, προτάθηκε ξανά ο Τόσιτς της Μάνστεστερ, ενώ αν καταφέρει να μείνει ελεύθερος ο Νέρι έχουμε πει ότι μπορεί να πιάσει λιμάνι.

Οι λύσεις από Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, είναι πιθανό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να ασχοληθεί και με περιπτώσεις από την ελληνική αγορά. Τα ονόματα που παίζουν σήμερα στον Τύπο είναι των Κουμορτζί, Σκόκο και Βιεϊρίνια.

Οι «άλλοι»

Ακόμη, η λίστα περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Σουηδός Κάλστρομ της Λιόν, ο Πολωνός Ομπράνιακ της Λιλ, ο Μαντσίνι της Ίντερ, ο Πορτογάλος Κουαρέσμα, ο Άμπιν της Χετάφε, ο Καπέλ της Σεβίλλης, ο Όσκαρ Σεράνο της Σανταντέρ και ο Γιοβάνοβιτς της Σταντάρ.

Μπούτου και Ούγκο

Όσον αφορά την περίπτωση του Μπούτου φαίνεται ότι έχει αποκλειστεί οριστικά από τον Ολυμπιακό και ο παίκτης οδεύει φουλ για το ρωσικό πρωτάθλημα και την Ρουμπίν Καζάν.

Αντίθετα, ένα νέο όνομα προτάθηκε εσχάτως και εκ νέου στον Ολυμπιακό και πρόκειται για τον Ούγκο. Είναι φθηνή περίπτωση αλλά οι Πειραιώτες δεν φαίνεται να ασχολούνται.

Πηγή: https://www.sportdog.gr