Επεισόδια σημειώθηκαν χθες έξω από το γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά, μετά τη λήξη της συνέντευξης Τύπου του προπονητή της Παναχαϊκής. Με την εμφάνιση του προέδρου της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, τα αίματα «άναψαν» και οπαδοί καταφέρθηκαν εναντίον του.

Ads

Οι φίλαθλοι της ομάδας της Πάτρας -μετά και το νέο στραβοπάτημα (1-1 με τον Ασπρόπυργο)- είχαν συγκεντρωθεί εξαγριωμένοι έξω από το γήπεδο για να διαμαρτυρηθούν. Όταν εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας οι οπαδοί εξερράγησαν και επιτέθηκαν εναντίον του με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης ο χώρος για αρκετή ώρα.

Ο “ισχυρός άνδρας” της ΠΑΕ φέρεται να έφτυσε και να εξύβρισε τον δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη, αφού πρώτα ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Φυντάνης τον είχε κατηγορήσει ανοιχτά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

“Αν ήμουν πρόεδρος θα έπαιρνα την ομάδα και θα πήγαινα σε άλλη πόλη. Έχετε φτάσει στο σημείο να κάνετε την ομάδα άνω κάτω με αυτά που γράφετε. Δεν είναι φίλαθλοι της ομάδας, αυτοί που βρίζουν την διοίκηση και αποσυντονίζουν τους παίκτες”, δήλωσε ο Φυντάνης.

Ads

Ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε στη συνέχεια την παρακάτω δήλωση: “Δεν φεύγω. Αν θέλετε η Παναχαϊκή να είναι στη μιζέρια θα είμαστε όλοι μαζί. Έχω φτάσει στο σημείο να πέφτω στο ίδιο επίπεδο, αν και έχω μεγάλη κοινωνική καταξίωση. Φτάσανε στο σημείο να με συγκρίνουν με τον Μακρή! Αλλά είναι κάποια άτομα που ασχολούνται με την ομάδα, και τα οποία κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και το παίζουν επικεφαλής των οργανωμένων. Έχω τέτοιο μέταλλο που αντέχω τα πάντα. Λυπάμαι για την Ερασιτεχνική που συνεργάστηκε με τα κακοποιά στοιχεία και άνοιξε τις πόρτες ώστε να εισβάλλουν στο γήπεδο. Στηρίζω τον προπονητή και τους παίκτες και δεν πάω πουθενά. Γίνεται μια αισχρή επίθεση εναντίον μου χωρίς λόγο. Ορισμένοι θα βαρεθούν να με βλέπουν. Δεν θα χαρίσω την ομάδα. Δεν φοβάμαι κανέναν και ειδικά κάτι τσουτσέκια. Στην Ερασιτεχνική βλέπουν μόνο το γήπεδο, είναι μεσίτες και ψάχνουν να τα βρουν με τα careefur και τον Μαλάκο. Όποιος θίξει πλέον την τιμή και την υπόληψή μου θα τα λέμε στα δικαστήρια“.

Οι παριστάμενες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους χωρίς να προβεί σε κάποια σύλληψη ή προσαγωγή.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η ΕΣΗΕΠΗΝ

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας ζήτησε σήμερα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, με αφορμή τα όσα έγιναν εναντίον δημοσιογράφου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, μετά το τέλος του αγώνα Παναχαϊκής-Ασπρόπυργου, για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Απόστολος Βουλδής και ο γενικός γραμματέας, Ζώης Μαρίνος, επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της εισαγγελίας και αφού τον ενημέρωσαν για όσα έχουν καταγγελθεί, ζήτησαν την παρέμβαση του για την προστασία του δημοσιογράφου.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ «εκφράζει τον βαθύτατο αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη του για την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο συνάδελφος, αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Χρήστος Βεργανελάκης».

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι, «το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, θεωρώντας εξαιρετικά σοβαρό το περιστατικό, ζητά από τις αρμόδιες αρχές την προστασία του συναδέλφου».