Επεισοδιακή εξέλιξη είχε το φιλικό ματς του Παναθηναϊκού με την Μπενφίκα που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στο Τορόντο.

Ads

Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες δίχως γκολ σε ένα παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησαν τα νεύρα και η ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Ουσιαστικά, όλα ξεκίνησαν στο 26’ με μια αψιμαχία των Κλέιτον και Αΐρτον που οδήγησε σε γενική σύρραξη. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ένταση αναζωπυρώθηκε με ένα νέο επεισόδιο των Δημούτσου και Σίντνεϊ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Νταβίντ Λουίζ με απευθείας κόκκινη κάρτα και ενώ ο Βραζιλιάνος είχε παρατηρηθεί από το 29’ με κίτρινη.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος των αντιπάλων του και μάλιστα είχε δοκάρι στο 67’ με τον Ρουκάβινα. Από εκτέλεση φάουλ του Λέτο από δεξιά, ο Κροάτης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σαριέγκι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Χοσέ Μορέιρα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το παιχνίδι και πολλές φορές (κυρίως στο α’ μέρος) ξεσήκωσε τους ομογενείς με τις ενέργειες του.

Το παιχνίδι άρχισε με ευκαιρία για τους Λουζιτανούς που απείλησαν με τον Κάρντετς στο 5’ ενώ στο 16’ ο Ζόρσε Ζεσούς αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Λουίς Φιλίπε με τον Χαβιέ Σαβιόλα που δεν είχε ξεκινήσει για την Μπενφίκα. Στο 29’, ο Λέτο απείλησε για τους «πράσινους» και στο 31’ ήταν η σειρά του Καρνέζη να σταματήσει την νέα προσπάθεια του Κάρντετς. Οι Πορτογάλοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σιμάο ενώ με το ματς να βαδίζει προς την λήξη του ημιχρόνου, ο Ρουκάβινα δεν εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Λέτο.

Ads

Μετά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν με το τέλος του α΄ μέρους, το παιχνίδι «χάλασε» και το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ λιγότερο θέαμα από το πρώτο. Στο 62’ ακυρώθηκε σωστά ένα γκολ που πέτυχε ο Άντε Ρουκάβινα ο οποίος έχασε την ευκαιρία του ματς λίγο μετά με κεφαλιά. Προς την λήξη του αγώνα, ο Γκαλίνοβιτς που αντικατέστησε τον Καρνέζη στην ανάπαυλα, είχε μια εντυπωσιακή επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ των Πορτογάλων και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν προς την πλευρά των Ελλήνων ομογενών και αποθεώθηκαν ενώ αυτοί της Μπενφίκα κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες των δικών τους οπαδών.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46′ Γκαλίνοβιτς), Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Μελίσσης, Λέτο, Μαρίνος, Δημούτσος, Σιμάο, Κλέιτον, Ρουκάβινα.

Μπενφίκα: Μορέιρα, Νταβίντ Λουίζ, Λουίς Φελίπε (16′ Σαβιόλα, 46′ Νούνο Γκόμες), Φάμπιο Φαρία, Σίντνεϊ, Σέζαρ Πεϊσότο, Ρούμπεν Αμορίμ, Φελίπε Μενέζες (46′ Τσάβι Γκαρσία), Αΐρτον (90′ Νταβίντ Σιμάο), Έντερ Λουίς (60′ Λεάντρο Πιμέντα), Κάρντετς (46′ Γουέλντον).

Πηγή: Sportdog.gr