Με έξι μήνες αποκλεισμό από τα γήπεδα και κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο τιμωρήθηκε ο Κολό Τουρέ που είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Επιστρέφει το Σεπτέμβρη.

Ads

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία επικύρωσε το βράδυ της Πέμπτης την εξάμηνη ποινή αποκλεισμού του Κολό Τουρέ από κάθε αθλητική δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο.

Η ποινή του Ιβοριανού αμυντικού θα ισχύσει αναδρομικά από την 3η Μάρτη, οπότε και ο Τουρέ είχε βρεθεί θετικός στο σχετικό έλεγχο, επειδή είχε καταναλώσει κάποια χάπια διαίτης που ανήκαν στη γυναίκα του.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο Τουρέ θα χάσει όλη την προετοιμασία με τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο θα βρίσκεται ξανά στη διάθεση του προπονητή του από τις 3 Σεπτέμβρη, μόλις λίγες εβδομάδες έπειτα από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στην Αγγλία.

Ads

Επίσης από την ομοσπονδία ανακοινώθηκε πως ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι θα υποβάλλεται συστηματικά σε δειγματοληπτικό έλεγχο για διάστημα δύο χρόνων, το οποίο ξεκινά από τις 26 Μαΐου.

Εκφράσθηκε πάντως η πεποίθηση της ομοσπονδίας πως ο Τουρέ δεν είχε πάρει τα χάπια με σκοπό να βελτιώσει τις αθλητικές του επιδόσεις -πράγμα που υποστήριζε όλο αυτό το διάστημα η πλευρά του παίκτη, αλλά και πολλοί συμπαίκτες του- κάτι που, όπως φάνηκε, έπαιξε ρόλο στην επιμέτρηση της ποινής, που δεν είναι εξοντωτική για τον Ιβοριανό.

Ο ίδιος ο παίκτης, που τους δύο τελευταίους μήνες απείχε από κάθε δραστηριότητα της ομάδας του, έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σίτι.

“Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα. Είμαι στενοχωρημένος που έχασα το θρίαμβο της ομάδας με την κατάληψη της θέσης που οδηγεί στο Champions League, αλλά και την κατάκτηση του αγγλικού Κυπέλλου στο Γουέμπλεϊ”, δήλωσε ο 30άχρονος αμυντικός.

“Ωστόσο είμαι ανακουφισμένος που θα έχω τη δυνατότητα να επιστρέψω το Σεπτέμβρη και γι’ αυτό ευχαριστώ την επιτροπή της ομοσπονδίας που έδειξε κατανόηση στην υπόθεσή μου κατά τη λήψη της απόφασης”, σχολίασε ο Κολό Τουρέ.