Δύο ακόμη χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας, στην 5η μέρα των Αγώνων. Ήρθαν από τη γυμναστική και τους Λευτέρη Κοσμίδη και Λευτέρη Πετρούνια. Παράλληλα, το ασημένιο μετάλλιο πήγε στη Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, ενώ ο Θεόδωρος Ιακωβίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 85 κιλά της άρσης βαρών.

Ads

Οι δύο Έλληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις, με τον Λευτέρη Κοσμίδη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς.
 
Αντίστοιχη ήταν η επίδοση και του Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 15.700 βαθμούς.

Αλλά και η Μιλλούση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας με 14,200 β. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετρά πια τέσσερα Μεσογειακά μετάλλια (χρυσό στη δοκό το 2009, ασημένιο στη δοκό το 2013 και δύο χάλκινα στο ομαδικό με την Εθνική γυναικών το 2009 και το 2013), περισσότερα από κάθε άλλον εκπρόσωπο της ελληνικής γυμναστικής στη διοργάνωση. 

Επίσης σήμερα ο Θεόδωρος Ιακωβίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 85 κιλά της άρσης βαρών στους Μεσογειακούς Αγώνες.
 
Με σύνολο 346 κιλά, ο Θεόδωρος Ιακωβίδης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στη μερσίνη, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με 156 κιλά στο αρασέ, όπου ήταν τρίτος, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και στο ζετέ με 190 κιλά.
 
Έτσι, και στο σύνολο κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση, με μόλις τρία κιλά λιγότερα από τον Τούρκο Νεζίρ Σαγκίρ, που ήταν δεύτερος. Όσον αφορά στο χρυσό μετάλλιο, κυριάρχησε απόλυτα ο Αιγύπτιος Ταρέκ Αμπντελαζίμ με 360 κιλά στο σύνολο.

Ads