Διαιτητής της Super League, ο οποίος εμφανίζεται να έχει κερδίσει σημαντικά ποσά από το στοίχημα, έχει μπει εδώ και λίγο καιρό «στον πάγο» από την ΕΠΟ, χωρίς, ωστόσο, το ζήτημα να λάβει διαστάσεις. Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θέλουν το διαιτητή κάτοικο της Βορείου Ελλάδας ενώ την ίδια ώρα οι απόψεις των υπευθύνων της ΕΠΟ και της ΚΕ∆ συγκλίνουν προς την αποπομπή του κατά την προσεχή αναδιάρθρωση του πίνακα των διαιτητών της Super League κάτι που αναμένεται να γίνει όταν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Ads

Η διερεύνηση πάντως της υπόθεσης στην οποία εµπλέκεται το πιθανότερο είναι πως θα διαρκέσει πολύ. Όσο χρόνο υφίσταται η συγκεκριµένη εκκρεµότητα στη ∆ικαιοσύνη ο εν λόγω διαιτητής δεν θα µπορεί να «σφυρίζει» παιχνίδια ποδοσφαιρικών αγώνων όλων των κατηγοριών.

Τα στοιχεία που αφορούν τη δραστηριότητά του λέγεται πως ήρθαν σε γνώση της ΕΠΟ από την έρευνα που διεξάγει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην Σ∆ΟΕ). Σύµφωνα πάντα µε αυτά τα στοιχεία, όχι μόνο ο συγκεκριμένος αλλά κι ένας ακόμη διαιτητής εμφανίζονται να έχουν αποκομίσει πολλά κέρδη από τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Αναφορικά με το δεύτερο διαιτητή ο οποίος σφυρίζει επίσης στη Super League τα στοιχεία έδειξαν ότι κέρδισε τα χρήματα από αριθµολαχεία. Εποµένως η ΕΠΟ αδυνατεί να του επιβάλει ποινή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, η έρευνα της Δικαιοσύνης συνεχίζεται και είναι σχεδόν βέβαιο ότι κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις θα δουν το φως της δημοσιότητας. Εξάλλου πολλά έχουν ακουστεί για τέτοιο είδος πλουτισμού στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και τέταρτος φάκελος στα γραφεία της ΕΠΟ για τα «στημένα»

Εν το μεταξύ, ο φάκελος που έφθασε στα γραφεία της ΕΠΟ πριν από λίγα 24ωρα από την ΟΥΕΦΑ είναι ογκωδέστατος. Σε αυτόν υπάρχουν στοιχεία για δέκα περίπου ύποπτα παιχνίδια του πρωταθλήµατος της Β’ εθνικής κατηγορίας. Πρόκειται για τον τέταρτο φάκελο µε αποστολέα την αρµόδια Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, ο οποίος ασχολείται µε τα παιχνίδια ευρωπαϊκών πρωταθληµάτων που παρουσιάζουν περίεργο στοιχηµατισµό και παραλήπτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος θα τον διαβιβάσει στον γ.γ. Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή και ο τελευταίος με τη σειρά του στη Δικαιοσύνη. Τις επόμενες ημέρες γνώση για τα παιχνίδια με περίεργο στοιχηματισμό θα λάβει και ο αθλητικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος.

Ads

Η αντεισαγγελέας κ. Πόπη Παπανδρέου είναι αυτή που διεξάγει την έρευνα για το πρώτο… κύµα ύποπτων αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις. Να θυµίσουµε ότι πριν από λίγους µήνες κοινοποιήθηκαν στην ΕΠΟ 3 φάκελοι που περιέχουν 27 ύποπτα παιχνίδια.