Σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος φιλικό, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν τους βασικούς, με τον Νίκο Νιόπλια φυσικά να μην έχει στην διάθεσή του τους διεθνείς.

Ads

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στο πρώτο μισάωρο και δίκαια προηγήθηκε στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περόνε στο 24’. Από την αποχώρηση όμως του εξαιρετικού σήμερα Καμαρά, αμέσως μετά το γκολ, οι Περιστεριώτες «έπεσαν» σημαντικά. Παράλληλα, οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 34’ με ωραίο σουτ του Γκοβού, ο οποίος πέτυχε και το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Το σημερινό θα μπορούσε βέβαια να ήταν το δεύτερο του Γάλλου, όμως ο διαιτητής δεν είχε μετρήσει εκείνο κόντρα στη Μίλαν.

Δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία ο Κλέιτον που δεν ήταν καθόλου καλός, προβλήματα παρουσίασε η άμυνα του «τριφυλλιού».

Η… τριπλέτα των Γάλλων και ο δαιμόνιος Καμαρά

Ads

Οι δύο προπονητές αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά το σημερινό φιλικό και για αυτό αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν όλα τα «όπλα» τους. Ο Νίκος Νιόπλιας βέβαια, δεν είχε στην διάθεσή του τους διεθνείς, είχε όμως τους Γάλλους (Σισέ, Μπουμσόνγκ, Γκοβού) και τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σεϊταρίδη και Λέτο που ξεκίνησαν βασικοί. Ο τεχνικός των «πρασίνων» χρησιμοποίησε το 4-2-3-1, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μπουμσόνγκ – Σαριέγκι, τους Σιμάο και Σίλβα στα αμυντικά χαφ και τον Σίλβα Κλέιτον πίσω από τον Σισέ. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Δώνης έπαιξε με το…βρετανικό 4-4-2 και τους Περόνε – Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και μόλις στο πρώτο λεπτό έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Κλέιτον με υπέροχη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Γκοβού, όμως ο Γάλλος άσος πλάσαρε λίγο άουτ. Από την φάση αυτή και μετά, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν τον Παναθηναϊκό. Στο 4’ μάλιστα, ύστερα από λάθος του Μπουμσόνγκ, ο Περόνε με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία του Καρνέζη, ενώ στο 11’ ο Καμαρά, εκμεταλλευόμενος λάθος του Σαριέγκι αυτή τη φορά, έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΟ αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος μετά από αυτές τις δύο καλές στιγμές συνέχισε να πιέζει και τελικά στο 24’ ήρθε και το γκολ. Η άμυνα του «τριφυλλιού» άργησε να διώξει τη μπάλα μέσα από την περιοχή και ο Καντέ σε μία προσπάθεια του να μαρκάρει τον Μπαζίνσκι, πήγε άτσαλα πάνω του, τον έριξε στο έδαφος και ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι. Ο Περόνε ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0.

«Έπεσε» ο Ατρόμητος… σεφτέ ο Γκοβού!

Αμέσως μετά το τέρμα του Περόνε, ο Καμαρά, που ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και ο οποίος είχε δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού αποχώρησε και στο ματς πέρασε ο Τάτος. Η αναγκαστική αυτή κίνηση από τον Δώνη, άλλαξε σημαντικά τις ισορροπίες. Ο Παναθηναϊκός από το 30’ και μετά ανέβασε την απόδοσή του και γρήγορα κατάφερε να περιορίσει τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο. Στο 34’ μάλιστα, ήρθε και το γκολ για τους «πράσινους». Ο Τάτος γύρισε λάθος την μπάλα στην άμυνα, ο Γκοβού πετάχτηκε, έκλεψε, πλησίασε στην αντίπαλη περιοχή και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μιχαηλίδη για το 1-1.

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Γάλλου άσου με την φανέλα του «τριφυλλιού» και για αυτό πανηγυρίστηκε έντονα τόσο από τους συμπαίκτες του όσο και από τους φίλους της ομάδας που βρίσκονταν στην εξέδρα. Παρά το τέρμα του Γκοβού, ο ΠΑΟ συνέχισε να πιέζει και στο 43’ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο πορτιέρο του Ατρομήτου απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Λέτο.

Άφαντος ο Κλέιτον, πρόβλημα στα άκρα…

Όσον αφορά τα συμπεράσματα του πρώτου ημιχρόνου, οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά, ωστόσο από το 30’ και μετά ανέβασαν την απόδοσή τους. Μέχρι τότε είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη, ενώ ο Σισέ ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση. Βέβαια, στην βελτίωση που σημειώθηκε, βοήθησε σημαντικά και η αποχώρηση του Καμαρά, ο οποίος είχε ταλαιπωρήσει αρκετά τους Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι. Γενικότερα πάντως η άμυνα του «τριφυλλιού» είχε αρκετά προβλήματα και ειδικά στα άκρα. Οι Καντέ (αριστερά) και Σεϊταρίδης (δεξιά) δεν ήταν καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ σπάνια βοηθούσαν επιθετικά. Από εκεί και πέρα, αρνητικός πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟ στο πρώτο ημίχρονο ήταν και ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος με εξαίρεση την κάθετη πάσα στον Γκοβού στο πρώτο λεπτό, δεν έκανε τίποτα άλλο!

Ξεχώρισε ο Λέτο, σε νέο ρόλο ο Γκοβού

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν κάπως πιο χαλαρά, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά να μην υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση. Στο 54’ όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Κλέιτον συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Λέτο, ο Βραζιλιάνος έκανε και το γυριστό στην κίνηση, όμως ο Μιχαηλίδης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Θετική ήταν η αντίδραση του τερματοφύλακα των Περιστεριωτών και δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Λέτο επιχείρησε το δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, όμως εκείνος απέκρουσε εύκολα.

Λίγο μετά την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, έγιναν και οι πρώτες αλλαγές. Ο Νίκος Νιόπλιας πέρασε στο γήπεδο τους Γκάμπριελ, Μπίαρσμιρ και Μαρίνο στη θέση των Κλέιτον, Σαριέγκι και Σεϊταρίδη. Ο Μαρίνος έπαιξε ως δεξί χαφ, ενώ ο Γκοβού πέρασε σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον Σισέ. Οι αλλαγές αυτές αποσυντόνισαν κάπως τους «πράσινους», με αποτέλεσμα στο 66’, ύστερα από λάθος του Μπουμσόνγκ, ο Σαγκανόφσκι να φτάσει κοντά στο γκολ, όμως ο Φερνάντεζ αντέδρασε σωστά και με ωραία απόκρουση έδιωξε το δυνατό σουτ.

Το 4-2-3-1 του Νιόπλια και το δοκάρι…

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει πάρα πολύ, με αποτέλεσμα και οι φάσεις να είναι ελάχιστες. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών. Ο Νίκος Νιόπλιας πάντως, σε αντίθεση με τον Δώνη, άλλαζε μόνο πρόσωπα και όχι σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και όταν βγήκε ο Γκοβού, ο παίκτης που πέρασε πίσω από τον Πετρόπουλο, ήταν ο Μάντζιος. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μία εξαιρετική φάση για τον Ατρόμητο, όταν το απευθείας φάουλ του Καραλή, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντεζ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Φαβάλι (74′ Καραλής), Μελισσάς, Μπαζκούνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας (80′ Μπαλλάς), Σαρμιέντο, Καμαρά, Περόνε, Νάστος (67′ Ολιβέιρα), Καραγκούνης.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Καρνέζης (46′ Φερνάντες), Σαριέγκι (62′ Μπιάρσμιρ), Μπουμσόνγκ (77′ Μελίσσης), Σεϊταρίδης (62′ Γκάμπριελ), Καντέ (85′ Σταμπολζίεφ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κλέιτον (62′ Μαρίνος), Γκοβού (77′ Μάντζιος), Λέτο (85′ Μαυρίας), Σισέ (77′ Πετρόπουλος).

Πηγή: Sportdog.gr