Το εάν και το πώς θα αρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι θέμα της Super League και θέμα της ΕΠΟ με ποιες ομάδες θα ξεκινήσει, δήλωσε την Τετάρτη, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Όπως υποστήριξε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν αποφάσισε να υποβιβάσει ομάδες, είναι όμως υποχρεωμένη να δει αν πληρούν κάποια κριτήρια. «Ήταν μία φυσική απόφαση», σχολίασε για τον υποβιβασμό των ΠΑΕ Καβάλα και Ολυμπιακού Βόλου στη Δ’ Εθνική.

Ads

«Σκοπός μας», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, «δεν είναι να σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο, αλλά να το εξυγιάνουμε» και διαβεβαίωσε πως αν υπάρξουν νέα στοιχεία και για άλλες ομάδες εν μέσω του πρωταθλήματος, τότε και εκείνες θα αποβληθούν από τη Σούπερ Λίγκα. Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή για τις ποινές που είχε επιβάλει αρχικά στις δύο ομάδες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο υπουργός υποστήριξε ότι «απλώς εξέφρασε τις δικές του απόψεις, καταλαβαίνω ότι μπορούν να υπάρξουν διαφωνίες».

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. «Έπρεπε να είχε παρθεί η απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ εδώ και πολύ καιρό”»δήλωσε. Αναφερόμενος δε στις νέες ποινές έκανε δε λόγο για πολιτική απόφαση. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, κατά της απόφασης της ΕΠΟ με την οποία υποβιβάστηκαν Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου στην Δ’ Εθνική τάχθηκε ο δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτζής. «Η απόφαση με έχει ξενίσει» δήλωσε ο κ. Σιμιτζής, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί η εξυγίανση του ποδοσφαίρου να ξεκινάει από την καταστροφή δύο ομάδων.

Εν τω μεταξύ ηρεμία επικρατεί σήμερα στην πόλη του Βόλου όπου χθες σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΕΑ. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 10 συλλήψεις και 17 προσαγωγές υπόπτων. Στο νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκαν οκτώ άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων τρεις έγκυες, τέσσερα παιδιά κι ένα βρέφος.

Ads

Καβάλα: Παράνομη η απόφαση

Παράνομη χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕΑ ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Καβάλα, Χρήστος Στάθης, που προανήγγειλε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Εμείς θα προσφύγουμε πλέον στο Συμβούλιο Επικρατείας και θα κάνουμε αίτηση ακύρωσης και αναστολής μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης για παράβαση του νόμου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Εμείς επιθυμούμε την ανατροπή αυτής της απόφασης, αλλά για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει πρώτα να έρθει στα χέρια μας η απόφαση αυτή καθεαυτή».

«Θεωρώ πως αυτή η απόφαση είναι παράνομη, μια και δεν μπορεί να προκύψει από κάπου και ευελπιστώ ότι θα δικαιωθούμε. Υπηρετώ τη δικαιοσύνη από νεαρή ηλικία και δεν θα ήταν δυνατό να μην έχω εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί όμως τελικά, αλλά πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε» εκτίμησε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Καβάλα.

ΚΚΕ: Το ποδόσφαιρο της διαφθοράς δεν εξυγιαίνεται

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμφανίζει ως κάθαρση τις παρεμβάσεις της και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τον άγριο πόλεμο ανάμεσα σε επιχειρηματικά κυκλώματα για τον έλεγχο του ποδοσφαίρου της σήψης και της διαφθοράς», αναφέρει τοΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. «Οι φίλαθλοι που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το ποδόσφαιρο του κέρδους, δηλαδή της διαφθοράς, δεν εξυγιαίνεται», τονίζει το κόμμα και συμπληρώνει ότι «χρειάζονται ριζικές αλλαγές, ανατροπή απ’ τα θεμέλια και φτιάξιμο από την αρχή».