Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Καρπάτι στην Τούμπα και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση. Ο Αθανασιάδης και Λίνο χρίστηκαν σκόρερ.

Ads

Μπορεί ο “Δικέφαλος” να πήρε περισσότερα απ’ όσα δικαιούνταν σε σχέση με την απόδοση του, αλλά αυτό έχει πολύ λίγη σημασία καθώς στο ποδόσφαιρο εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα και όχι η συνολική εικόνα του παιχνιδιού στο οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε προβλήματα τα οποία όμως τα ξεπέρασε ανώδυνα.

“Χτύπημα” του Κλάους

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα έδειξε νευρικότητα λόγω της σημασίας του αγώνα, προτίμησε τις αναγνωριστικές κινήσεις και έδωσε βάρος στον χώρο του κέντρου (Γκαρσία, Αρίας, Λάζαρ και Φωτάκης). Ηταν ολοφάνερο ότι το συναίσθημα δεν νίκησε τη λογική κι αυτό του βγήκε σε καλό.

Αφού κατάφερε να περάσει ανώδυνα ένα τραγικό λάθος του Κρέσιτς που έχασε την μπάλα σε έξοδο (7′) και έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Γκολόντιουκ να στείλει την μπάλα προς την εστία του ΠΑΟΚ όπου όμως ο Κοντρέρας απέκρουσε πάνω στην γραμμή, σιγά-σιγά άρχισε να βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι ώστε να έχει το πάνω χέρι σ’ αυτό. Ο “Δικέφαλος” δεν έκανε φοβερά πράγματα μέσα στο γήπεδο, είχε προβλήματα τόσο ανασταλτικά όσο και στην ανάπτυξη, αλλά κατάφερε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και το σημαντικότερο να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ads

Ηταν το 15ο όταν ο Γκαρσία “σέρβιρε” με ακρίβεια την μπάλα προς τον Αθανασιάδη, ο νεαρός φορ πάτησε γερά και πήδηξε στον αέρα όπου νίκησε του αμυντικούς της Καρπάτι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ ήρθε στην καλύτερη στιγμή. Οι κερκίδες πήραν “φωτιά” από το πάθος του κόσμου, οι παίκτες του “Δικεφάλου” απέκτησαν καλύτερη ψυχολογία, τα πόδια λύθηκαν και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται καλύτερα για τον ΠΑΟΚ ο οποίος όμως έδειχνε να έχει πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Λούκας και του Ζένιοφ. Ο πρώτος στο 22′ ξέφυγε από τον Λίνο αλλά σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 39ο εκμεταλλευόμενος κόντρες έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή σούταρε και την έστειλε στα δίχτυα του Κρέσιτς, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας ότι “κατέβασε” την μπάλα με το χέρι.

Το α’ ημίχρονο τελείωσε με ένα σουτ του Βιεϊρίνια, που δεν ανέπτυξε ιδιαίτερη δράση στα πρώτα 45 λεπτά, έξω από την περιοχή από το οποίο η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τλούμακ.

Λύση από το Λίνο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο στο β’ ημίχρονο με περισσότερο καθαρό μυαλό και με μία αλλαγή στην ενδεκάδα καθώς ο Κοντρέρας που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα από το ζέσταμα αντικαταστάθηκε από τον Μαλεζά (46′). Ο “Δικέφαλος” έπαιξε περισσότερο οργανωμένα στον χώρο του κέντρου και οι Λίνο και Ετο κινήθηκαν περισσότερες φορές προς την αντίπαλη εστία. Αποτέλεσμα αυτών των προωθήσεων ήταν ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ που πέτυχε βραζιλιάνος στο 56ο όταν σούταρε σε πρώτο χρόνο ύστερα από σέντρα του Ετο (2-0).

Σ’ αυτό το σημείο όλα άρχισαν να λειτουργούν υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς η Καρπάτι άρχισε να δείχνει σημεία… απορρύθμισης, αλλά παρ’ όλα αυτά δημιούργησε ΄δυο τρεις επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Κρέσιτς χωρίς να καταφέρει να αλλά- ξει το σκορ (72′ Βρόνκοφ, 87′ Κολόντιουκ, 89′ Κραφτσένικο).

Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 90ο με τον Βιεϊρίνια πιου σούταρε δυνατά αλλά απέκρουσε ο Τλούμακ.

Προσγείωση

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά καθώς η Καρπέτι έδειξε ότι είναι μία ομάδα “σκληρό καρύδι” θα πρέπει να προσέξει στον επαναληπτικό αγώνα προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες.

Το ευχάριστο για τον “Δικέφαλο” είναι ότι σε μία βραδιά όπου η απόδοση του δεν έφτασε σε υψηλά στάνταρ κατάφερε να κρατήσει με την βοήθεια και της τύχης το μηδέν στην άμυνα και να αξιοποιήσει, σκοράροντας, τις μετρημένες στα δάχτυλα ευκαιρίες που δημιούργησε

ΠΑΟΚ: Κρέστις, Έτο, Κοντρέρας (46′ Μαλεζάς), Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Αρίας (86′ Μπαλάφας), Λαζάρ (72′ Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Αθανασιάδης

Καρπάτι Λβιβ: Τλούμακ, Οσίπκο, Κριστομπάλ (64′ Βορόνκοφ), Ζένιοφ (57′ Πασέκο), Γκολόντιουκ, Γκόμεζ, Μπάλαζιτς, Τκάτσουκ, Φεντέτσκι, Λούκας (75′ Κραφτσένκο), Χουντόβιακ

Πηγή:Sport24.gr