Πηγή: Sport24.gr

Ads

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τρέχει με τα πόδια και ο ομόλογος του με μονοθέσιο της Φόρμουλα 1! Βέβαια η Ρωσία θα φιλοξενήσει αγώνα της F1, ενώ η Ελλάδα δεν έχει καμιά ελπίδα. Έτσι είναι αυτά!

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έγινε ο πρώτος Πρωθυπουργός στην ιστορία που οδήγησε μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το… υπερηχητικό του προφίλ και να δημιουργήσει ενδιαφέρον ανάμεσα στους Ρώσους πολίτες για τη διεξαγωγή ενός Grand Prix το 2014.

Τώρα βέβαια το πόσοι θα είναι οι Ρώσοι που θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το εισιτήριο, είναι μια άλλη ιστορία.

Ads

Μετά από μαχητικό αεροσκάφος, ο ισχυρότερος άνδρας της Ρωσίας οδήγησε και ένα… μαχητικό του εδάφους.

Πρόκειται για το μονοθέσιο της Renault με την ομάδα να συνεργάζεται σε χορηγικό επίπεδο με αρκετές ρωσικές εταιρείες που έφερε μαζί του ο οδηγός Βιτάλι Πετρόφ. Για τη συμμετοχή του ταλαντούχου οδηγού της GP2 λέγεται ότι πίεσε και ο ίδιος ο Πούτιν.

Ο Πούτιν οδήγησε το μονοθέσιο στην Αγία Πετρούπολη. Έκανε λίγα μέτρα και φυσικά δεν δημοσιοποιήθηκε ο χρόνος που έκανε. “Δεν ήταν άσχημα για πρώτη φορά”, σχολίασε ο Ρώσος που μάλλον την επόμενη φορά θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ γύρου που έκανε.

Το πρώτο ρωσικό Grand Prix θα διεξαχθεί στο Σότσι το 2014, δηλαδή λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.