Ads

Μεγάλη νίκη για τον Άρη στο φινάλε με 1-0 επί της Αούστρια Βιέννης και οι Θεσσαλονικείς κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Ήρωας της τελευταίας στιγμής ο Κάρλος Ρουίς, σκοράροντας στο 93′. Καθοριστικές οι επεμβάσεις του Μιχάλη Σηφάκη στο πρώτο μέρος.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε την ομάδα του με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Νέτο και Μίσελ στα δύο άκρα της άμυνας. Το κεντρικό δίδυμο συνέθεσαν οι Ρονάλντο Γκιάρο και Οριόλ, ενώ Ναφτί και Τόχα ήταν τα αμυντικά χαφ. Τσεζνάουσκις και Χαβίτο πήραν τις θέσεις τους στις πτέρυγες, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τους Τσέζαρεκ και Κόκε στη γραμμή κρούσης.

Το 4-4-2 επέλεξε και ο Καρλ Νταξμπάχερ, με τον Λίντνερ στα γκολπόστ και τους Βόρισεκ, Μάργκραϊτερ, Ντράγκοβιτς και Σούτνερ να αποτελούν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπάουμγκαρτλινγκερ και Χλίνκα ανέλαβαν τα ανασταλτικά τους καθήκοντα στη μεσαία γραμμή, Κλάιν και Λιντλ αγωνίστηκαν στα άκρα, ενώ το επιθετικό δίδυμο συνέθεσαν ο Λιντς με τον Γιουν.

Ads

Κακό ξεκίνημα, σωτήριες επεμβάσεις του Σηφάκη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Σηφάκη να διατηρεί το απαραβίαστο της εστίας του, αντιδρώντας υπέροχα στο δυνατό σουτ του Γιουν στο 2’. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, φάνηκε γρήγορα όμως ότι ο άξονας δεν δούλευε καλά, με αποτέλεσμα οι Αυστριακοί να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους.

Στο 15’ ο Οριόλ λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, «πουλώντας» αβίαστα τη μπάλα, ο Σηφάκης όμως ήταν και πάλι σε ετοιμότητα, εξουδετερώνοντας το πλασέ του Λιντς.

Τσεζνάουσκις και Χαβίτο είχαν τη διάθεση να δημιουργήσουν καταστάσεις από τα άκρα, χωρίς ωστόσο να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί για την αντίπαλη άμυνα. Ουσιαστικά, δύο σουτ του Τσεζνάουσκις στο 16’ και στο 35’ ήταν οι καλύτερες στιγμές του Άρη στο πρώτο ημίχρονο.

Δοκάρι για την Αούστρια, παρών ξανά ο Σηφάκης

Η απόδοση των «κιτρίνων» δεν βελτιωνόταν όσο περνούσε η ώρα, καθώς η μηδαμινή ανάπτυξη από τον άξονα δεν άφηνε περιθώρια για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κάτι καλό, ενώ προβλήματα προκαλούσαν και οι προωθήσεις του Μίσελ, αφήνοντας πολλά κενά στην αριστερή πλευρά.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Βιέννης συνέχισε να πλησιάζει στο γκολ και ήταν ξανά ο Σηφάκης εκείνος, που στο 35’ απέτρεψε το 0-1 στο σουτ του Μπάουμγκαρτλινγκερ.

Στο 38’ ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, ενώ στο 44’ σουτ του Λιντς στην κίνηση πέρασε δίπλα από το δεξιό δοκάρι του τερματοφύλακα των Θεσσαλονικέων. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Άρη να πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένος με το 0-0.

Πολλές συγκινήσεις στο πρώτο δεκάλεπτο

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους γηπεδούχους πιο αποφασισμένους για το γκολ και στο 49’ κεφαλιά του Μίσελ μετά από κόρνερ του Τόχα έφυγε δίπλα από την εστία του Λίντνερ.

Στο 54’ ήταν η σειρά των Αυστριακών να απειλήσουν έντονα, με το σουτ του Γιουν να περνά ελάχιστα άουτ από το σημείο του πέναλτι, για να ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο λεπτό ανάλογη ευκαιρία για τον Άρη, όμως ο Τσέζαρεκ αστόχησε ύστερα από τη συστημένη πάσα του Χαβίτο.

Πρώτες αλλαγές από Κούπερ

Ο Κούπερ, ύστερα από μία ώρα αγώνα, άρχισε τις διορθωτικές κινήσεις, με τους Μενδρινό και Ρουίς να αντικαθιστούν Τσεζνάουσκις και Τσέζαρεκ. Μάλιστα, στο 64’ οι δύο αλλαγές παραλίγο να αποδειχθούν «χρυσές», όμως η κεφαλιά του φορ από τη Γουατεμάλα δεν ήταν καλή ύστερα από το φάουλ που εκτέλεσε ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δοκάρι ο Κόκε, συνεχής πίεση για το γκολ

Η πιο μεγάλη στιγμή για τον Άρη ήλθε στο 70’, όταν μετά από συνεργασία του Ρουίς με τον Κόκε ο Ισπανός επιθετικός σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λίντνερ.

Στο 73’ δυνατό σουτ του Ρουίς έδιωξε σε κόρνερ ο Αυστριακός πορτιέρο, σε μία στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει ρυθμό και πίεζαν για το πολυπόθητο γκολ.

Ο Γιουν εξακολουθούσε από πλευράς Αούστρια να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 76’, οι παίκτες του Κούπερ ωστόσο συνέχισαν να πιέζουν με τους Ρουίς και Μενδρινό να δίνουν πραγματικά πολλές βοήθειες στην ομάδα τους ερχόμενοι από τον πάγκο.

Ο Ρουίς έγινε ο ήρωας!

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στο 0-0, ο Ρουίς στο 93′ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα! Ο Κόκε έκανε την κεφαλιά-πάσα στον επιθετικό από τη Γουατεμάλα, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Λίντνερ και με προβολή έστειλε τον κόσμο του Άρη στα ουράνια!
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Άρη να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ενόψει της ρεβάνς της Βιέννης.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Γκιάρο, Ναφτί, Τόχα (78′ Πρίττας), Κόκε, Μίτσελ, Τσεζνάουσκις (60′ Μενδρινός), Χαβίτο, Τσέζαρεκ (63′ Ρουίς)

Αούστρια Βιέννης (Καρλ Νταξμπάχερ): Λίντνερ, Βόρισεκ, Ντράγκοβιτς, Μάργκραϊτερ, Σούτνερ, Κλάιν, Λιντλ (71′ Λέοβατς), Χλίνκα, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Λιντς (88′ Σουμάχερ), Γιουν (80′ Στάνκοβιτς).

Δείτε το γκολ της νίκης του Άρη

Πηγή: sportdog